Ana Sayfa / Genel / Osmaniye’de deprem ölenlerin isimleri 6 Şubat

Osmaniye’de deprem ölenlerin isimleri 6 Şubat

Osmaniye deremde ölen ve yaralananların sayıları ie ölenlerin isimleri. Türkiye deprem felaketini yaşıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “Toplam itibarıyla 284 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız ve bin 710 yıkılan bina var. Kahramanmaraş merkezli depremde Osmaniye’de 83 binanın yıkıldığı, şu ana kadar 20 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.

Osmaniye depremde ölenlerin isimleri yaralı sayısı ve yıkılan bina sayası. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sabah 04.17’de yaşanan depremin şiddeti çevre illeri de sarstı. Osmaniye’de de bu depremden dolayı 83 bina yıkıldı. Yıkılan binalarda şu ana kadar 20 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda da yaralı olduğu öğrenildi. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ADANA’DA ÖLENLERİN SAYISI VCE İSİMLERİ

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde de hissedildi. Adana’daki son durumda ise bir 17 katlı diğeri 14 katlı olmak üzere 3 apartman yıkıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Adana’da 10 ölü,118 yaralı var” dedi.

Saat 4.17’de meydana gelen, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye’de de hissedilen 7.4’lük deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi. Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem - 1

Sabah saat 4.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  “Kahramanmaraş’ta 70 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu sayıların artacağını tahmin ediyoruz. Yine Maraş’ta 200 yaralı ve 300 bina yıkıldı. An itibariyle 284 can kaybı, 2 bin 323 yaralımız var. Toplamda 1710 bina yıkıldı” dedi.

Oktay, “Antep’te 80 kaybımız, 600 yaralımız ve 581 yıkılan bina var. Kilis’te 8 kayıp 200 yaralı ve 50 yıkılan bina. Adana 10 kayıp 118 yaralımız ve 16 yıkılan binamız var. Malatya’da 47 kaybımız, 550 yaralımız ve 300 yıkılan binamız var. Hatay’da 4 ölüm, 7 yaralı ve 200 bina yıkıldı. Osmaniye’de 20 kaybımız, 200 yaralımız ve 83 yıkılan binamız var. Adıyaman’da 13 kaybımız, 22 yaralımız ve 100 yıkılan bina var. Diyarbakır’da 14 kayıp, 226 yaralımız ve 20 yıkılan bina. Urfa 18 kaybımız 200 yaralımız ve 60 yıkılan bina var.” açıklamasını yaptı.

BİRÇOK İLDEN YIKIM HABERİ GELİYOR
Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye’de bazı binalar yıkıldı. Ara ara sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu.

“3 APARTMAN YIKILDI”
Öte yandan depremin acısının hissedildiği Adana’da ise acı bilançoyu Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar açıkladı. Karalar yaptığı açıklamada “Biri 17 diğeri 14 katlı olmak üzere ilk belirlemelere göre 3 apartman tamamen yıkıldı. Lütfen vatandaşlarımız yolları boşaltsın.” dedi.

“ADANA’DA 10 CAN KAYBIMIZ VAR”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da son duruma ilişkin açıklama yaptı. Oktay açıklamasında, “Adana’da 10 ölü 118 yaralımız var.” dedi.

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem - 2

Artçı depremlerle ilgili de bilgi veren Oktay, “An itibariyle 78 artçı deprem söz konusu ve en büyüğü 6,6. 6’dan büyük 3, 5’ten büyük 8 artçı depremimiz var.” dedi.

Okulların durumuyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Oktay, “10 ilimizin hasar boyutuna göre okullarımızı durumuna da karar vereceğiz. Bu hafta itibariyle zaten mecburen tatil. Bir hafftalık tüm okullarımız 10 ilimizde tatil ama sonrasına bakılacak.” ifadelerini kullandı

ADANA’DA EĞİTİME ARA VERİLDİ
Deprem sonrası Adana Valisi önemli bir açıklama yaparak, “İlimizde hissettiğimiz deprem sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumlarımızda eğitime bir gün ara verilmiştir. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun.” dedi.

7.4 BÜYÜK ACI GETİRDİ

Sabah saat 4.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ı da sarstı. 10 kente bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar var. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “An itibariyle 284 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız var” dedi.

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem - 3

Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ı da sarstı. Bütün kentlerde yıkılan binalar ve enkaz altında kalan vatandaşlar var.

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem - 4

 

İçişleri Bakanı Soylu,  artçıların yaşandığını belirtirken, “Şu ana kadar 6’nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6. Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz” dedi.

Soylu, “Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır.” dedi.

İlginizi Çekebilir

Bolu Tüneli 50 gün kapanıyor

Bolu Dağı tünelinin İstanbul istikametine olan bölümü 50 gün süreyle kapatılıyor. Bolu Dağı tüneli uzatma …

Sınırsız Hosting