Ana Sayfa / Kime Ait / Otomatik Tesla kaza yaptı, 2 kişi öldü

Otomatik Tesla kaza yaptı, 2 kişi öldü

Tesla ölümü kaza. Otomatik pilottaki TESLA kaza yaparak ağaca çarptı ve 2 kişi öldü. Tesla ne kadar güvenli, Tesla otomobillerdeki güvenlik önlemleri yeterli mi soruları. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletinde otomatik pilotta gittiği düşülülen Tesla marka bir aracın kaza yapması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

TESLA arabaların karıştığı ölümlü kazalara bir yenisi daha eklendi. Otomatik pilottaki Tesla ağaca çarptı ve 2 kiyi öldü.Yetkililer yüksek hızda giderken kaza yapan otomobilin direksiyon koltuğunda hiç kimsenin bulunmadığını açıkladı.

Geçtiğimiz cumartesi günü Teksas’ın Houston kentinin kuzey bölgesinde bir otobanda, Tesla Model S marka bir aracın virajı alamayarak, yoldan çıktığı ve yüksek bir hızda ağaca çarparak yandığı kaydedildi.

TESLA OTOMOBİLLER NE KADAR GÜVENLİ?

Yapılan incelemede aracın içerisinde bulunan 59 ve 70 yaşlarında 2 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Harris kasabası polis memuru Çavuş Cinthya Umanzor 4 kişilik bir ekiple yaptıkları incelemede, Tesla marka aracın içerisinde ön sağ ve arka koltukta cansız 2 insan bedeni bulduklarını, ancak sürücü koltuğunda ise kimsenin olmadığını kaydetti.

Yapılan incelemede 2019 model olduğu anlaşılan aracın yüksek hızda giderken virajı alamadığı ve yüksek hızda bir ağaca çarparak kazaya sebebiyet verdiği kaydedildi. Yetkililer kaza sonrası itfaiye ve can kurtaran ekiplerinin hızla olay mahalline geldiğini, yangını söndürdükten sonra aracın içerisinde bulunan 2 kişinin hayatını kaybettiğini tespit ettiklerini belirtti. Kazayla ilgili soruşturma sürerken, polis memuru Mark Herman, aracın sürücü koltuğunda kimse olmadığı için kazaya otomatik pilot sisteminin sebep olduğunundan şüphelendiklerini kaydetti.

TESLA ÖLÜMLÜ KAZALARI

Kaza sonrası Tesla ve Ulusal Otoban Karayolu Güvenlik İdaresi (NHTSA) herhangi bir yorum yapmadı.
Tesla’nın İcra Kurulu Başkanı (CEO) Elon Musk, ocak ayında yaptığı açıklamasında şirketin sürücüsüz araç yazılımından büyük kar beklediklerini belirterek, “Araçlarımızın geliştirdiğimiz yazılımla insanlardan çok daha güvenli bir güvenli bir şekilde gittiğinden son derece eminim.” değerlendirmesini yapmıştı.

Musk mart ayı ortalarında tam otonom sürüş (FSD) yazılımının 2000 kullanıcıya genişletildiğini ve diğer sürücülerin programa erişiminin iptal edildiğini yazmıştı.

2016’dan bu yana ABD’de Tesla’nın geliştirdiği otomatik pilot yazılımını kullanan araçların karıştığı 4 ayrı kazada can kayıpları yaşanmıştı.

İlginizi Çekebilir

Emekliye KYK yurdu ücretsiz

Emekliler kamu sosyal tesislerinden indirimli yararlanacak, emekliler KYK yurtlarında 1 ay ücretsiz kalabilecek. Kredi ve …

Sınırsız Hosting