Ana Sayfa / Genel / ÖTV’si sıfırlanan ürünler (Beyaz Eşya)

ÖTV’si sıfırlanan ürünler (Beyaz Eşya)

Beyaz eşyada ÖTV sıfırlandı. ÖTV’si sıfırlanan elektronik eşyalar ve ÖTV’si düşürülen mobilya ürünleri. Elektrikli ev aletlerinde ÖTV 30 Nisan’a kadar alınmayacak, mobilyada ise ÖTV yüzde 8’e düşürüldü. ÖTV elektrikli ev aletlerinde 30 Nisan’a kadar sıfırlandı. Mobilyadaki ÖTV ise yüzde 8’e düşürüldü.

ÖTV’si 30 Nisan’a kadar sıfırlanan beyaz eşyalar ve elektrikli ev aletleri listesi ile ÖTV’si 30 Nisan’a kadar düşürüln mobilya ürünleri. Bakanlar Kurulu bazı ürünlerin vergi oranlarında değişikliğe gitti. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, tüm elektrikli ev aletleri ve beyaz eşyaların yüzde 6,7 olan ÖTV oranı 30 Nisan’a kadar sıfırlandı.
Kararla birlikte klima, buzdolapları, derin dondurucular, gazla çalışan su ısıtıcıları, termosifonlar, çamaşır ve çamaşır kurutma makineleri, bulaşık makineleri, elektrik süpürgesi, gıda ve meyve presleri ile elektrikli küçük ev aletlerine uygulanan ÖTV 30 Nisan’a kadar kalktı. Listede televizyon yer almadı.
MOBİLYADA ÖTV YÜZDE 8 OLACAK
Bakanlar Kurulu kararıyla ayrıca, ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan ÖTV oranı da 30 Nisan’a kadar yüzde 8 olarak tespit edildi.
TEKNE VE YATTA ÖTV SÜRESİZ KALDIRILDI
Gross tonilatoyu geçmeyen gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV’yi herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırladı.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting