Ana Sayfa / Sağlık / Ouruçluyken ağız kokusunu giderme

Ouruçluyken ağız kokusunu giderme

Ramazan’da oruç tutarken ağız kokusunu önlemenin pratik yolları ve doğal çözümü. Ağız kokusunu hemen geçiren karışım ve yapılması gerekenler. Oruçlu ikem ağız kokmasını önlemenin yolları ve evde çabucak alınabilecek önlemleri derledik. Ağız kokusu veya nefesin kötü kokması her yaşta birçok insanın karşılaştığı bir problemdir. Sosyal hayattan, özel yaşama hatta cinselliğe kadar birçok şeye etkisi olan kötü nefesi yok etmenin doğal ve basit bir çözümü var.

Ağız kokusunu giderme yolları ve Ramazan’da ağız kokmasını önleme yolları. Oruçluyken ağız kokması nasıl önlenir ve nemler yapılmalı bilgisi. Yapılan araştırmalarda görülmüştür ki, toplumda her 4 kişiden biri bu sorunu yaşar. Pek çok kişinin sık karşılaştığı bu sorun sanılanın aksine her zaman kötü ağız hijyeninden kaynaklanmaz. Çevrenizden de duymuşsunuzdur, dişlerine gerekli özeni gösteren, bakımını yapan, düzenli fırçalayan kişilerin bile karşılaştığı bir sorundur.

Ramazan’da nefes kokusunu önlemek için muhakkak bunu yapın
Ağız kokusu veya nefesin kötü kokması her yaşta birçok insanın karşılaştığı bir problemdir. Sosyal hayattan, özel yaşama hatta cinselliğe kadar birçok şeye etkisi olan kötü nefesi yok etmenin doğal ve basit bir çözümü var.
Yapılan araştırmalarda görülmüştür ki, toplumda her 4 kişiden biri bu sorunu yaşar. Pek çok kişinin sık karşılaştığı bu sorun sanılanın aksine her zaman kötü ağız hijyeninden kaynaklanmaz. Çevrenizden de duymuşsunuzdur, dişlerine gerekli özeni gösteren, bakımını yapan, düzenli fırçalayan kişilerin bile karşılaştığı bir sorundur.
1 çorba kaşığı karbonat, 1 çorba kaşığı bal, 1/2 yemek kaşığı tarçın tozu, 1 bardak sıcak su ve 2 adet limonun suyu bir şişeye koyun ve karıştırın. Bu karışımı gargara olarak kullanın. Ağzınızı 2 yemek kaşığı bu karışım ile ihtiyaç halinde durulayın. Limon nefesinizi ferahlatır, tarçın ve balın antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikleri vardır ve karbonat temizleyici özelliklerine sahiptir. Bu yüzden ağız hijyeni için hazırlanan bu karışım, mükemmel bir kombinasyondur.
Dişlerinizi fırçalayın, diş ipi kullanın. Diş fırçalarını 3-4 ayda bir değiştirin. Dişlerinizi 6 ayda bir temizletin. Dil fırçası ile dilinizi fırçalayın. Bol bol su için. Şekersiz sakız çiğneyin. Maydanoz, nane yaprakları, karanfil, rezene gibi bitkiler tüketin.

İlginizi Çekebilir

Bebekte otizm belirtisi ve tedavisi nasıl?

Otizm bebeklerde ne zaman fark edilebilir, otistik çocuk ve otizm belirtileri. Anneler bebeklerinin otizmli olup …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting