Ana Sayfa / Kadınca / Özel Okul KDV yüzde 1 oldu

Özel Okul KDV yüzde 1 oldu

Özel okullar ile ilgili en son haberler ve yeni KDV indirimi ve velilerin sevinci. Özel okulda öğrencisi olan veliler KDV’nin özel okullar için yüzde 1’e indirilmesini sevinçle karşıladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs sürecinde kapalı olan özel okulların temsilcilerinin KDV, velilerin de indirim talepleri olduğunu, özel okullarla ilgili defalarca toplantı yapıldığını söylemişti.

KDV oranı özel okullar için yüzde 1’i düşürüldü. Özel okul sahibi ME Bakanı Siya Selçuk döneminde eğitim ve öğretim faaliyetleri özel okullar için biraz daha kolaylaştı. Okulların şartları, ücretleri gibi konularda birtakım çözümleme çalışmaları yapıldığını belirten Bakan Selçuk’un açıklamalarının ardından, beklenen KDV indirimi geldi.

ÖZEL OKULLARDA KDV YÜZDE 1’E İNDİRİLDİ


Özel okullarda yüzde 8 olan KDV indirimi yüzde 1’e çekildi.

Söz konusu indirim, 1 Eylül 2020 ile 30 Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olacak.
Böylece salgın döneminde genel anlamda özel sektöre verilen desteklerin devamı mahiyetinde üniversiteler de dahil olmak üzere eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce bu alanda faaliyette bulunan mükelleflerin KDV oranları indirilerek, aradaki farkın velilere olumlu yansıması amaçlandı.

İlginizi Çekebilir

Ben Bu Cihana Sığmazam ve Aldatmak final yapıyor

Aldatmak dizisi final bölümü, Ben Bu Cihana Sığmazam final bölümü. Final yapacak 2 dizi. atv …

Sınırsız Hosting