Ana Sayfa / Kime Ait / Özler Holding kime ait, sahibi

Özler Holding kime ait, sahibi

Özler holding nerenin firması, hangi şirketleri bünyesinde barındırıyor ve yönetim kurulu başkanı kimdir soruları. Ali Özler aslen nereli, yaşı, neci ve kim bilgileri. Özler holding yönetim kurulu Başkanı Ali Özler kimdir bilgileri. Türkiye’de faaliyet gösteren Özler holding tarım alanında önemli yatırımları bulunmaktadır. 

Özler holding kime ait, sahibi ne zaman ve nerede kuruldu iştigal alanları nelerdir sorusu. Özler holding Yönetim kurulu başkanı Ali Özler nereli, yaşı ve kimdir bilgisi.

ÖZLER HOLDİNG NEREDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Üç nesildir çalışmalarına aralıksız devam eden Özler Holdin’in temelleri 1982 yılında atılmıştır. İlk başta kendi yetiştirdiğimiz ürünleri dünyaya pazarlamak için kurulan Özler Holding bugün Türkiye’deki yüzlerce üreticinin yetiştirdiği ürünleri 35’ten fazla ülkeye sevk etmektedir. Binden fazla insana yarattığı istihdam ve ülkemizin ihracatına yaptığı büyük katkı ile Adana’nın en önemli ticari kuruluşlarından bir tanesidir.
Özler Holding; sosyal sorumluluk, izlenebilirlik, gıda güvenliği, sertifikasyonlar, çevrecilik, hizmet anlayışı ve yeni çeşitler gibi değerlere verdiği önem ile başta Avrupa ve Japonya olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde bilinen ve aranılan bir marka olmuştur.

ÖZBEK ÖZLER NERELİ, NECİ VE KİM
Özbek Özler, 4 Mayıs 1932 tarihinde doğdu. Pozantı Valisi ve 1, 2 ve 6. dönemlerde milletvekiliği ve 1922-1924 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı yapan İsmail Sefa Özler ile Kazime Özler’in en küçük çocuklarıdır. İlkokuldan sonra Robert kolejinde eğitimine devam etti.
1953 yılında Terim Ardalı ile evlenerek lisans üstü eğitim için Texas Üniversitesine(ABD) gitti. Buradan mezun olduktan sonra 1954 yılında Illinois Highway Dept. çalıştı.

1955 tarihinde Türkiye’ye dönüş yaptı ve Abdioğlu köyündeki aileye ait ziraat işletmesinde çalışmaya başladı.

Zirai işletmede; sırt üzeri ürün dikimi, sulama yaygınlaştırılması ve daha verimli tohumlarla çalışma prensipleri konusunda, bölgeye örnek olacak birçok yeniliği yurdumuza getirdi, tanıttı ve uyguladı.

Özellikle narenciye konusunda yurt dışından birçok yeni teknik ve yeni çeşitlerin getirilmesini sağlayarak, bugün bölge ve yurt ekonomisine yüksek katma değer sağlayan narenciye sektörünün öncüsü oldu.

Bölge ve yurt tarımına katkılarından dolayı, Adana Ziraat Odası tarafından “En Teknik Çiftçi” ödülüne layık görüldü.

Kurucuları arasında bulunduğu Çukonam, bölgemizde narenciye, yaş meyve ve sebzenin otomatik paketlemesini ve yurt dışına ihracatını başlatan öncü bir şirkettir. Yine kurucuları arasında bulunduğu ve uzun yıllar yönetiminde görev aldığı Çukurova Holding, ülkemizin en önemli sanayi, ticari ve haberleşme kuruluşlarından birisidir.

Kurduğu Özgök Şirketi ve bu şirkete ait uçaklarla, geniş çaplı pamuk arazilerinde havadan haşere mücadelesini başlattı ve bölge ile ülke ekonomisine büyük katkılarda bulundu.

1982 yılında kurduğu Özler Tarım Ürünleri Limited Şirketi ile, bölge narenciyesinin yurt içine ve yurt dışına pazarlamasına öncülük etti. Ayrıca modern paketleme ve depolama sistemlerini bölgemize getirdi. Şirket, birçok evre geçirerek bugünkü Özler Tarım Ürünleri Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. halini aldı.

1970’lerde köylerimizin ekonomisine katkıda bulunmak amacı ile Türkiye Kalkınma Vakfı’nın kurucuları arasında yer aldı.

1991yılında annesi Kazime Özler adına bir İlköğretim Okulu yaptırdı. Bu hizmetinden dolayı dönemin Cumhurbaşkanı Sn. Süleyman Demirel’den “Teşekkür Plaketi” aldı.
Özbek Özler, 1990-2000 yılları arasında Adana’da en yüksek vergi ödeyen mükellefler arasında yer aldı.

1982 yılında narenciye üretimi ile iştigal eden Baler Ziraat İşletmesini, 1999 yılında ise Ulukışla’da, hem bölgeye hem de ülke ekonomisine büyük katma değer sağlayan büyük elma plantasyonunu kurdu. Bölgenin bozkır niteliğindeki topraklarında kurulan bu büyük plantasyon, halen yüzlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır.

Özbek Özler, 21.01.2011 günü hayata gözlerini yumdu.

Özbek Özlerin eşleri sayın Fatma Terim Özler, 23 Mart 1933 tarihinde Kazım ve Ümran Ardalı’nın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi.

1945 yılında Bakırköy İlkokulu’nu bitirdikten sonra Arnavutköy Kız Kolejine devam etti ve bu okulu birincilikle bitirdi.

1953 yılında Özbek Özler ile evlendikten sonra eşiyle birlikte ABD’ye gitti. ABD’deyken 1954 yılında Bülent Özler’i, Türkiye’ye döndükten sonra ise 1959 yılında Ali Özler’i dünyaya getirdi.

Adana’da birçok sosyal faaliyette yer aldı ve halen Adana Kimsesiz Çocuklar Derneği’nin faal üyelerindendir.

1982 yılında Özler Tarım Ürünleri Ticaret Ltd. Şti.nin kurucuları arasında yer aldı.

2002 yılından beri Robert Kolejinde eğitim ve öğretimine devam eden 10 öğrenciye burs sağlamaktadır.

İlginizi Çekebilir

2024 Kurban kesim bedeli

Diyanet 2024 Kurban kesim bedeli. Vekaletle kurban esim bedeli açıklandı. diyanet Yurtiçi ve Yurtdışı 2024 …

Sınırsız Hosting