Ana Sayfa / Sağlık / Palmiye yağı olan ürünler (Palm yağı zararları)
PALMİYE YAĞI BULUNAN ÜRÜNLER

Palmiye yağı olan ürünler (Palm yağı zararları)

Palmiye yağı kullanılan ürünler ve Türkiye’De içinde palmiye yağı olan satılan ürünler listesi. Palm yağı zararları ve palmiye yağı neden zararlı neden kanser yapar sorusu. Palmiye nasıl bir bitki ve yağı nasıl çıkarılıyor. Hangi ürünlerde ve çikolatalarda palmiye yağı kullanılıyor bilgisi. Nutella’da palmiye yağı zararı ve kanser yapma iddiaları. 

Palmiye yağı kanser haberleri gündemde. Nutella ile başlayan tartışmaların ardından herkes palm yağı yani palmiye yağı için arama sonuçlarına bakmaya başladı. palmiye bitkisi ve meyvesi ve elde edilen yağı neden kanser yapar bilgileri. Palmiye yağı hangi ürünlerde kullanılıyor ve çocuk mamalarında da palmiye yağı var söylentisi. İşte palmiye yağı ile ilgili bilinmesi gerekenler.

PALMİYE YAĞLI ÜRÜNLER HANGİLERİ

İşlenmiş palmiye yağı, kalıp çikolata, dondurma, sandviç ekmeği gibi çok çeşitli binlerce gıdada yaygın olarak kullanılan bir yağ türü. EFSA bu maddenin özellikle bebek mamalarında kullanılmasından ötürü büyük bir endişeye sahip.
Ferrero markasının, İtalya’nın simgesi haline gelen çikolatalı fındık ezmesi ürünü Nutella’nın bu konunun merkeze oturması ile şirketin satışları yüzde üç düştü.
Şirket bu nedenle televizyon ve gazetelerde yayınlanan bir reklam kampanyası başlattı. Gazetenin haberinde, kampanyayla insanlara ürününün tamamen güvenli olduğunu anlatmaya çalışan Ferrero’nun bu hamlesinin geri teptiği ifade ediliyor.
PALMİYE YAĞI NEDEN KANSER RİSKİNİ ARTIRIYOR?

EFSA tarafından yapılan çalışmaya göre bitkisel yağların pek çoğunun içeriğinde bulunan maddeler kanserojen özellik taşıyor. Ancak palmiye yağı bunların içinde en yüksek riske sahip.
Saf haldeki yağ kanser riski taşımıyor, ancak palmiye yağı 200 derece gibi yüksek ısılarda rafine edildiği anda kanserojen özelliğe sahip oluyorlar. Isıtma işlemi glisidil yağlı asit esterleri (veya GE) olarak adlandırılan atık maddelere neden oluyor. Bu maddelerin tüketimi de kansere sebep olduğu düşünülen glisidol oluşumuna neden oluyor.
Palmiye yağı yoğun kokusu ve turuncu rengini kaybetmesi için yüksek ısıya tabii tutuluyor.

İlginizi Çekebilir

Ömür boyu sigara satışı yasaklanan ülke

Sigarasız tolum için ilk adımı atımı atan ülke. Hayat boyu sigara satışının yasaklanacağı ülke İngiltere …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting