Ana Sayfa / Gündem / Palyaço korkusu (Koulrofobi) nedir?

Palyaço korkusu (Koulrofobi) nedir?

Bazı çocuklar palyaçodan neden korkar, Koulrofobi nedir, tedavisi ve belirtisi. Koulrofobi kelimesine internette rastlamışsınızdır. Peki anlamını biliyor musunuz? Koulrofobi nedir? Koulrofobiye sahip olan biri tam olarak neyden korkmaktadır? Gelin Koulrofobi kelimesinin anlamına Molatik olalım…

Koulrofobi ne, ne korkusu ne oluyor bilgisi.

Koulrofobi nedir?

Koulrofobi kelimesinin anlamı palyaçolara duyulan korkudur. Kökeni koulro kelimesidir. Yunanca’da tahtabacak anlamına gelen ‘kolovathristis’ kelimesinden gelir. Koulrofobi insanlar üzerinde ciddi izler bırakan, yaşanılan korku nedeniyle kişinin kontrolünü yitirmesine kadar yol açabilecek bir korkudur.

Koulrofobisi olan ne yapar?

Koulrobisi olan insanlar palyaçolara bakmak, onlarla iletişim kurmak zorunda bırakılmamalıdır. Koulrofobisi olan insanın çevreye olan güveni sarsılır. İleri derecedeki Koulrofobi hastaları, palyaço gördüklerinde titreme, hızlı nefes alıp verme, nefes kesilmesi, bağırma gibi refleksi davranışlar sergileyebilir.

Palyaçolardan neden korkulur?

Psikolog Elan Baronholtz’e göre palyaço korkusunun nedeni şudur: “İnsanlar, bir kişinin yüzünü maskeyle gizlemesini rahatsız edici bulurlar. Çünkü maskeler insanların yüzlerindeki gerçek ifadeleri saklar. Bu yüzden kendilerini maskeli kişilerin yanında güvende hissetmezler.”

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti yeni lideri kim oldu?

Meral Akşener sonrası İYİ Parti gene başkanı kim oldu. Koray Aydın İYİ Parti yeni gene …

Sınırsız Hosting