Ana Sayfa / Kime Ait / Panasonic kimin, hangi ülkenin

Panasonic kimin, hangi ülkenin

Elektronik alanında dünyaca ünlü büyük firmalar ve ürünleri. teknoloji şirketleri ve Panasonic şirket bilgileri, Panasonic ürün yelpazesi ve Türkiye’de satılan Panasonic markalı ürünler ve kalitesi bilgisi.Eski ismi Matsushita Electric Industrial Co., Ltd olan, dünyanın her yerinde yaygın olarak kullanılan elektronik markası Panasonic Hangi Ülkenin?

Panasonic ne zaman kuruldu, şuanki dünyadaki yapısı, çalışan sayısı ve Japonya’daki durumu ne sorusu. hangi şirket ve firma kime ait, hangi ülkenin ve ürünleri bilgilerini habermuduru.com sitesinde sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Panasonic Hakkında
İlk kurulduğu dönem 3 çalışana sahip olan Panasonic markası, Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. ismi ile hizmet vermeye başlamıştır. Japonya’nın önde gelen kuruluşlarından biridir ve dünya çapında hizmet vermektedir. Konosuke Matsushita tarafından 13 Mart 1918 tarihinde kurulmuştur. Dünyanın en büyük tüketici elektroniği markalarından biri olan Panasonic günümüzde 260.000 çalışana sahiptir. 1 Ekim 2008 tarihinde Panasonic Corporation ismini almıştır. Bunun dışında Nokia cep telefonlarının bataryalarını üretmektedir.

PANASONİC ZAMAN İÇİNDEKİ GELİŞİMİ
Bilgikahini internet sitesi dünya genelinde araştırma ve şirketlerin yapılarını incelemeye devam ediyor. Panasonic, 1918 yılında Osaka’da kurulmuş bir markadır. Konosuke Matsushita’nın iki soketli ampülü bulmasıyla başlayan bu macera 3 çalışan ile beraber evinde ampül üretimiyle devam etti. Üretimi ve satışları çok iyi giden Konosuke Matsushita, 1923 yılında bisiklet lambası, 1931 yılında ilk radyonun üretilmesi ve daha sonra 1935 yılında ilk televizyon üretimini yapan bu ekip Japonya’da tanınan ve çok başarılı bir ekip oldu. Televizyon üretim dönemi Panasonic için bir gelişim ve dönüm noktasıydı. 1935 yılından sonra 600 farklı ürün üretimine başlayan bu şirket dev fabrika ve satış ofisleriyle beraber 3.500 çalışana ulaştı. Daha sonra 1942 yılında Japonya’da ilk radyo üreten şirket başarısına ulaştılar.

1960’lı yıllarda dünya genelinde tanınan çok meşhur bir marka haline gelen Panasonic, 28.000 çalışan sayısına ulaştı ve 1.5 milyar yen kara ulaştığını açıkladı. 1981 yılından beri Türkiye’ye de ürün satan Panasonic, Türkiye’deki ilk ofisini 2009 yılının Haziran ayında açtı. Türkiye’de ticari faaliyet göstermeye de 20 Ocak 2010’da başlamıştır. Panasonic Türkiye, ülkemizdeki Panasonic markası ile alakalı her şeyi yönetmektedir. Panasonic, 2013 yılında yerli marka olan VİKO Elektrik markasının %90’lık hissesini 460 milyon dolara satın almıştır.
Panasonic Ürünleri
Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar: Stil Sahibi Kompakt, Lumix G Mikro Sistem Fotoğraf Makineleri, Video Kameralar, Lumix G Lensleri, Süper Zoom.
Kulaklıklar: Kulak içi ve Klips Kulaklıklar, Kulak üstü Kulaklıklar
TV: LED & LCD TV, Plasma TV.
DECT Telefonlar
Ses Sistemleri
Isıtma ve Soğutma
Ev Eğlencesi: HiFi ve Taşınabilir Radyo, Yüksek Güçlü Ses.
Kişisel Bakım: Erkek Tıraş Makineleri, Erkek Saç Sakal Kesme Makineleri, Güzellik Ürünleri.

İlginizi Çekebilir

GPT-4o özellikleri kurulumu

OpenAl yeni yapay zekası ücretsiz. GPT-4o nasıl kurulur, özellikleri ve teknik bilgileri. Yapay zeka sohbet …

Sınırsız Hosting