Ana Sayfa / Genel / Paris’te PKK’lılar polisle çatışıyor

Paris’te PKK’lılar polisle çatışıyor

Fransa terör örgütü PKK ile yüzleşiyor. Paris Ahmet kaya Kültür Merkezi’ne kim saldırdı ölenlerin isimleri. Fransa’nın başkenti Paris’in 10.Bölgesi’nde bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı. Paris 10.Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard, saldırgan olduğu iddia edilen kişinin tutuklandığını belirtti.

Paris’te PKK sempatizanları ile Fransız polisi çatışıyor. Paris’te gergin günler. Fransa’nın başkenti Paris’in 10’un bölgesindeki Enghien sokağında bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne silahlı saldırı gerçekleşti. İlk belirlemelere göre 3 kişi ölürken 5 kişi de yaralandı. Bir görgü tanığı, sokakta 7-8 el silah sesi duyulduğunu ve büyük bir panik yaşandığını anlattı.

Duvar’da yer alan habere göre, 10’uncu bölgenin belediye başkanı Alexandra Cordebard,”Saldırı Kürt Toplum Merkezi’nde ve merkezinin karşısındaki bir restoran ile bir kuaförde meydana geldi” ifadelerini kullandı.

Polis kaynakları 69 yaşındaki saldırganın yakalandığını bildirdi. Saldırganın demir yollarından emekli Fransız vatandaşı bir kondüktör olduğu aktarıldı. Savcılık saldırgan hakkında soruşturma açtı.

İÇİŞLERİ BAKANI SALDIRI YERİNE GİDECEK

Saldırı için “dramatik” diyen İçişleri Bakanı Gérald Darmanin de olay yerine gideceğini duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Darmanin, saldırganın yakalandığını ifade etti.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Ayrıca başkent Paris’te saldırıyı protesto etmek isteyenler saldırının meydana geldiği sokakta bir araya geldi.

Protestocularla polis arasında çatışma yaşandığı bildirildi.

İlginizi Çekebilir

Çamaşır makinesini bozan hatalar

Çamaşır makinesini en çok zarar veren hatalar ve çamaşır makinesini bozan işlemler. Çamaşır makinesine atmadan …

Sınırsız Hosting