Ana Sayfa / Ekonomi / Partilerin yeni hazine yardım miktarı

Partilerin yeni hazine yardım miktarı

14 Mayıs seçim sonuçlarına göre partilerin hazineden alacakları yeni yardım miktarı ne kadar oldu. CHP’nin hazine yardım payı, hangi parti ne kadar devlet yardımı alacak bilgisi. hazineden siyasi partilere milyarlar akacak partilerin kasası hazine yardımı ile dolup taşacak. Seçim sonuçlarının belli olmasıyla hangi partilerin hazineden yardım alacağı da netleşti. 2024 yılında hazine yardımından, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti olmak üzere beş parti yararlanabilecek.

Siyasi partilerin yeni hazine yardımı belli oldu, partilerin kasası devletin parasıyla dolup taşacak. siyasi partiler hazine yardımı ile holding gelirine sahip olacak. devletin parası hazine yardımı adı altında siyasi partilerin kasasına akacak.

BAZI PARTİLERİN HAZİNE YARDIMI DÜŞTÜ

2018 seçimlerine göre oy kaybına uğrayan AK Parti, CHP, MHP, ve İYİ Parti’nin alacağı yardım tutarı düşecek.

Yeşil Sol Parti’de HDP’nin 2018’de aldığı oyun gerisinde kaldığı için daha az yardım alabilecek. Hazine yardımı artan tek parti ise 2018’deki 22,6’lik oy oranını yüzde 25,3’e yükselten CHP olacak.

Hazine yardımından en büyük payı AK Parti almaya devam edecek ancak ödeneği beşte bir oranında azalacak.

Kesin olmayan sonuçlara göre Yeniden Refah Partisi ise yüzde 2,8’lik oy oranıyla, hazine yardımını Kıl payı kaçırmış olacak.

İlginizi Çekebilir

Beşiktaş Borsada eridi

BİST Beşiktaş hisseleri çakıldı değeri giderek düşüyor. Borsa İstanbul Beşiktaş hisse senetleri 11. kez taban …

Sınırsız Hosting