Ana Sayfa / Kadınca / Pervin Buldan memleketi, yaşı ve neci

Pervin Buldan memleketi, yaşı ve neci

HDP’li Pervin Buldan gözaltına alınıp ifadesini verdikten sonra serbest bırakıldı. Herkes bir anda google’da Pervin Buldan kim,. nereli, neci ve terör örgütüyle ilişkisini sorgulamaya başladı. HDP’den Meclis Başkanvekili olan Pervin Buldan aykırı çıkışları ve PKK’ya yönelik ılımlı mesajlarıyla dikkat çekiyordu. Pervin Buldan’ın kocası kimdi ve terör örgütüyle ilişkisi bilgileri de aranıyor. 

Pervin Buldan Kürt mü, aslen nereli ve etnik kökeni sorgulanıyor. HDP’Den milletvekili olan Pervin buldan7ın yaşamı ve kocası bilgilerini sizler için derledik. İşte herkesin konuştuğu Pervin Buldan kim, nereli, neci bilgileri.

PERVİN BULDAN YAŞI, MEMLEKETİ

Pervin Buldan kaç yaşında ve asıl mesleğine diye sizde soruyor musunuz? 6 Kasım 1967 yılında dünyaya gelen Pervin Buldan aslen Hakkârilidir. Babasının adı Halis, annesinin adı Lütfiye’dir.

Liseden mezun olduktan hemen sonra kısa bir süre Iğdır İl Özel İdaresi’nde memurluk yapan Buldan, 1987 yılında teyzesinin oğlu olan işadamı Savaş Buldan’la evlenmiştir. PKK’ya haraç veren Savaş Buldan kimliği bilinmeyen kişilerce 2 Haziran 1994 yılında kaçırıldı ve 4 Haziran 1994’te de öldürüldü.

1995 senesinde “Cumartesi Anneleri”ne katılan Buldan 4 yıl boyunca Taksim’de Galatasaray Lisesi önündeki eylemlere katıldı. Bu yıllarda HADEP’te iki dönem Parti Meclisi üyesi oldu.

2005 senesinde Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen 1000 kadın arasında yer aldı.

2007 yılı Türkiye Genel Seçimlerinde Iğdır’dan bağımsız aday olarak katıldığı seçimi kazandı ve Iğdır’ın ilk kadın milletvekili olarak meclise girdi. Daha sonra “Demokratik Toplum Partisi keçen Pervin Buldan bu partide kapatılınca “Barış ve Demokrasi Partisi’ne geçti.

Şuanda ise HDP Iğdır milletvekili olan Pervin Buldan yaptığı açıklamalarla sürekli gündeme gelmiştir.

İlginizi Çekebilir

Bahar Öztan öldü

Bahar Öztan neci, nereli? Yeşilçam yıldızı Bahar Öztan öldü. Bahar Öztan kaç yaşında öldü. 2024 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting