Ana Sayfa / Ekonomi / Petrol fiyatlarına savaş zammı

Petrol fiyatlarına savaş zammı

İsrail-Hamas savaşı petrol fiyatlarını yükseltti. Petrolde savaş tedirginliği nedeniyle yükseliş başladı. Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarına büyük zam gelmesi bekleniyor. Hafta sonu artan jeopolitik riskler özellikle emtia fiyatlarında oynaklığı artırdı. İsrail-Hamas gerilimi sonrasında brent petrolün varil fiyatı geçen haftayı yüzde 8,7’lik düşüşle kapatmasına karşın, yeni haftaya yüzde 3,4 yükselişle 86,8 dolardan başladı.

Petrol fiyatları savaş nedeniyle fırladı akaryakıt zamları peş peşe gelebilir. dünya İsrail-Hamas savaşına kelitlendi petrol fiyatları arttı mal ve hizmetlere ulaşım zorlaştı. Analistler, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların daha da genişleyebileceği ihtimalinin risk algısının yüksek seyretmesine neden olduğunu kaydederek, artan petrol fiyatlarının küresel bazda enflasyon endişesini artırabileceğini ifade etti.

Söz konusu gelişmelerin ardından altının ons fiyatı da yeni haftada yüzde 1’e yakın yükselişle 1.850 dolardan işlem görüyor. Öte yandan, geçen hafta ABD’de açıklanan istihdam raporundaki veriler, fiyatlamaları zorlaştırmayı sürdürdü.

Ülkede tarım dışı istihdam eylülde 336 bin kişi artarak beklentileri aşarken, işsizlik oranı ise değişmeyerek yüzde 3,8 ile Şubat 2022’den bu yana en yüksek seviyesinde kalmaya devam etti. Ortalama saatlik kazançlar ise eylülde bir önceki ayda olduğu gibi yüzde 0,2 artarak 33,88 dolara çıktı.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonla mücadele kapsamında attığı adımlara karşın iş gücü piyasasının güçlü kalmaya devam etmesinin bankanın gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizlikleri artırdığını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

Kamuda servisler kaldırılıyor

Memurlar için servis dönemi bitiyor kamuda tedbir kapsamında personel servisleri kaldırılacak memurlara ulaşım kartı verilecek. …

Sınırsız Hosting