Ana Sayfa / Kime Ait / Philips kime ait, ülkesi

Philips kime ait, ülkesi

Philips tarihi işçi kıyımı haberiyle gündemde. Philips kaç işçi çıkaracak kaç çalışanı var ve Philips hangi ülkenSI markası ürünleri ne nerede üretiliyor sorusu. Philips Türkiye neler satıyor? Hollanda merkezli elektronik şirketi Philips, şirketin zarar etmesi sebebi ile maliyetlerin azaltılması için dünya bütününde 6 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Philips kime ait, sahibi, ülkesi ve çalışan sayısı. Hollanda merkezli firmalar ve Türkiye’de de ürünleri bulunan ünlü Hollandalı şirket ve firmalar. Philips’ten 2022 yılı satışları ile ilgili gerçekleştirilen açıklamada, satışların düştüğü ve şirketin 1,6 milyar zarar ettiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, şirketin 2023 yılında dünya genelinde 6 bin kişinin işine son verileceği ifade edildi.

Bunun 1.100’ünün Hollanda’nın başkenti Amsterdam ve Eindhoven kentinde olduğu kaydedildi.

Dünya genelinde yaklaşık 80 bin çalışanı bulunan şirket geçen yıl ekimde de yine maliyetlerin azaltılması için 4 bin kişinin işine son vermişti.

Philips Hangi Ülkenin Markası?

Philips, Hollanda’da doğmuş olan bir markadır. Her markanın doğmuş olduğu bir ülke vardır ve bu ülke o markanın menşeidir. Philips ise Hollanda’nın markasıdır.

Philips Nerede Üretiliyor?

Philips oldukça büyük bir marka olmasından dolayı 60’tan fazla ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir. Ancak Philips genel merkez binası Hollanda merkezli Amsterdam’dadır.

Philips Ne Zaman Kuruldu?

Her firmanın kuruluşunun bir tarihi vardır. Philips ise kuruluşu çok öncelere dayanan köklü bir firmadır. Philips, 1891 yılında kurulmuştur.

İlginizi Çekebilir

At keserken yakalandılar

Sultangazi’de at eti baskını. İstanbul’da at kesimi arttı millete at eti yediriyorlar. Etin zamlanması sonrası …

Sınırsız Hosting