Ana Sayfa / Sağlık / Poşet parası vurgunu mu?

Poşet parası vurgunu mu?

Plastik poşetler artık marketlerde 25 kuruştan satılacak. Poşet imalatçıları poşetlerin parayla satılmasına karşı mı kim ne diyor merak ediliyor. Market alışverişlerinde plastik poşetler ücretli hale gelecek. Poşetlerden alınacak ücret 25 kuruş olarak belirlendi. Ancak tanesi 3-5 kuruşa imal edilen poşetlerin 25 kuruştan satılacak olması özellikle zincir marketlerin yüz binlerce lira ek kar etmesi anlamına da geliyor. 

Plastik poşetlerin parayla satılacak olması belli kesimleri kızdırdı. Çevreyi kirlettiği öne sürülen naylon poşetlerin yani plastik poşetlerin 25 kuruştan satılacak olması aslında bir skandalı da ortaya koyuyor. Şöyleki marketlerden aldığımız ürünlerin zaten çoğu plastik ambalajlar içinde. bunlara ücret gelmezken bu ürünlerin konduğu plastik poşetler için 25 kuruş ödeyeceğiz. özellikle bu poşet satışından zincir marketler çok büyük karlar elde edecek. Bir plastik poşet 4-5 kuruşa mal olurken marketler bunu tam 25 kuruştan satacak ve her poşetten en az 20 kuruş kar edecek. Büyük para.

Üstelik plastik poşetlerin neredeyse yüzde 100’ü geri dönüşüm malzemesi. Ama aynı marketlerde satılan ambalajlı ürünlerin geri dönüşümü neredeyse yok ve hepsi atık madde.

İşte bu yukarıdaki yazı genel bir tepki ve eleştiri olarak sitemize yorum yapan vatandaşlarımızdan geldi.

İlginizi Çekebilir

Elektronik sigarada uranyum ve kurşun bulundu

Elektronik sigara içenlerde kurşun ve uranyum izine rastlandı. Elektronik sigaralarda çok büyük tehlike. Sigara ve …

Sınırsız Hosting