Ana Sayfa / Genel / Prof. Ufuk Akçiğit yaşı, neci, nereli, eğitim

Prof. Ufuk Akçiğit yaşı, neci, nereli, eğitim

Prof. Ufuk Akçiğit memleketi, kaç doğumlu, eğitimi, kariyeri ve alanı. Habertürk’te Fatih Altaylı’nın programına katılan Prof. Dr. Ufuk Akçiğit hakkında merak edilenler. Chigo Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Profesör Doktor Ufuk Akçiğit, hakkında merak edilenler haberimizde yer alıyor.

Profesör Doktor Ufuk Akçiğit Kimdir?

Profesör Doktor Ufuk Akçiğit, 1980 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinde doğdu. Profesör Doktor Ufuk Akçiğit, Koç üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra doktarasını Massachusetts Institute of Technology’de yapmıştır. Eğitim kariyerine Chicago Üniversitesi’nde iktisat bölümünde ders vererek devam etmektedir.

Ufuk Akçiğit FED, TCMB, IMF, Danimarka Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi kurumlara danışmanlık yapıyor. Amerika’da büyüme dinamizminin neden yavaşladığı üzerine, FED’de çalışan Sina Ateş ile birlikte yazdıkları makale dünyanın önde gelen kuruluşlarında tartışma konusu olmuştur. Bu süreçte, Türkiye’de 2006-2012 döneminden sonra büyüme dinamizminin neden kaybedildiği üzerine yaptığı çalışma da öne çıkmıştır.

IMF, Chicago Merkez Bankası, Danimarka Bilim ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere birçok kuruma danışmanlık yapan ve Türkiye’de de Merkez Bankası için büyüme modeli geliştirmek üzere proje yürüten Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, Almanya’nın en prestijli araştırma ödülü Max Planck-Humboldt ödülünü kazanan ilk Türk bilim insanı oldu.

Ufuk Akçiğit’e ait bazı ödüller

Max Planck-Humboldt Research Award 2019

Asaf Savas Akat Economics Prize 2019

CAREER Award, National Science Foundation 2017

Best Adviser Award, Department of Economics, University of Chicago 2016

Kiel Institute Excellence Award in Global Economic Affairs 2016

Center in Paris Faculty Grant, University of Chicago 201

UFUK AKÇİĞİT BİYOGRAFİSİ

İşte kendi anlatımıyla Prof. Ufuk akçiğit…

1998 yılında üniversite seçme ve yerleştirme sınavında Türkiye’deki ilk 30 öğrenci arasına girdim ilk tercihim olan Ekonomi Bölümü’nü tam burslu olarak kazandım. Hayatımdaki önemli dönüm noktalarından birisi oldu bu başarı. Koç üniversitesindeki yıllarım, her açıdan çok verimli geçti. Hiç İngilizce bilmememe rağmen, sadece bir yıl içerisinde Koç Üniversitesi’ndeki Hazırlık Programı sayesinde en üst seviyede İngilizce öğrendim. Hazırlık yılının ardından lisans derslerimiz başladı. Bu dönemde bence Koç Üniversitesi’ni diğerlerinden ayıran en önemli farkı, öğretim üyeleri ve öğrenciler arasındaki yakın akademik iletişimdi. Hocalara öğrencilerine her zaman önemli olduklarını hissettirdiler ve derslere katilim her zaman ön planda tutuldu. Hocaların kapıları her zaman öğrencilerine açıktı. Sonunda ekonomi bilimini akademik olarak yapmaya karar verdim ve o andan itibaren hocalarımdan büyük destek gördüm.

Son sınıfta yaptığım doktora başvurularım sonucunda MIT, Harvard ve Stanford gibi Amerika’nın en iyi üniversitelerinden tam burslu kabul aldım ve MIT’yi tercih ettim. MIT’ nin Ekonomi Bölümü’ nde doktoramı tamamladıktan sonra University of Chicago’ da görev yapmaya başladım.

İlginizi Çekebilir

Yanmış tencere tava temizliği

Mutfakta yanan tencere ve tavalar nasıl temizlenmeli, yanmış tava ve tencere temizliği için gerekli malzemeler. …

Sınırsız Hosting