Ana Sayfa / Gündem / Prof. Yankı Yazgan nereli, yaşı, kitapları

Prof. Yankı Yazgan nereli, yaşı, kitapları

Prof. Yankı Yazgan aslen nereli, kaç doğumlu? Yankı Yazgan eğitimi, kariyeri ve başarıları hakkında tüm merak edilenler.

Prof. Yankı Yazgan Türkiye’nin en önemli bilim insanlarından biri olarak öne çıkıyor. Yankı Yazgan kitapları birçok evde başuvu kitabı olarak bulunur. Yankı Yazgan hakkında merak edilen soruların cevapları. Kaç yaşında? aslen nereli? eğitimi, kitapları, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri. 1959 yılında dünyaya gelen Yazgan, İzmir doğumludur. Çocukluk ve gençlik yılları doğup büyüdüğü İzmir’de geçmiştir.

Tıp ve psikiyatri alanında çok sayıda makalesi, ayrıca ödül ve proje desteği bulunmaktadır. Prof. Dr. Yankı Yazgan 1987’den itibaren, Cumhuriyet Bilim Teknik, Yeni Binyıl, Yeni Gündem gibi gazete ve dergilerde gündelik hayatın yönetimi ve beynimizin işleyişi hakkında yazılar kaleme almıştır. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Profesör ve çocuk ve erişkin psikiyatrisi alanında serbest uzman hekim olarak çalışmaktadır.

Uzmanlık alanları çocuk, genç ve yetişkin psikiyatrisi’dir. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Profesör, Yale Child Study Center’da öğretim görevlisi olarak eğitim ve araştırma çalışmalarına devam etmektedir.

Klinik uygulamalarda ve bilimsel araştırmalarında odak alanlarını nörogelişimsel bozuklukların tanılanması ve multimodal tedavilerinin uygulamaları oluşturmakta. Beyin bilimleri ve psikiyatri alanındaki bilgilerin herkes tarafından anlaşılmasını ve kullanılmasını amaçlayan ‘popüler bilim’ temelli yazı ve kitap. Bunun yanı sıra çok sayıda ulusal ve uluslar arası hakemli bilimsel dergi makalesi ve kitap bölümü yazmıştır.

Eğitim hayatı;

İzmir Bornova Anadolu Lisesi (orta)
Ankara Fen Lisesi
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (Tıp)
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi (Uzmanlık, Psikiyatri) ve Yale Tıp Fakültesi (Üst-Uzmanlık, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi).
Yankı Yazgan Kitapları;
Akıl Çizgileri
Söz Uçmuş, Yazı Kalmız
Maksat Bilmece Olsun
Devlet Baba, Tabiat Ana
Düşe Kalka Büyümek Çocuklu Hayat İçin Yazılar
99 Sayfada Ergenlikten Gençliğe
Feelings Run Faster
Bir Tatlı Telaş
Çocuğunuz Sizden Ne Bekliyor?
Korku Sal Cesur Desinler
Kalbinle Düşün Aklınla Hisset
Kalp Çarpar Beyin Böler
Çocuklu Hayat
Hiperaktif Çocuk ve Ergen Okulda
Yaşantıların Psikolojisi ve Biyolojisi

İlginizi Çekebilir

Temel Karamollaoğlu siyaseti bırakıyor

Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi liderliğini bırakıyor. Temel Karamollaoğlu emekliye ayrılıyor. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun …

Sınırsız Hosting