Ana Sayfa / Manşet / Putin, YPG ile Esad’ı anlaştırdı

Putin, YPG ile Esad’ı anlaştırdı

Rusya, Türkiye’ye tarihin en büyük kalleşliğini mi yapıyor? Türkiye, Rus’un oyununa mı geldi. Putin, Türkiye’yi arkadan mı hançerliyor sorusu. ABD’nin ardından YPG-PKK’y en büyük desteği Rusya ve Putin eriyor iddiası. Rusya’nın Suriye temsilcisi Alexander Lavrentiev, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Lavrentiev, YPG, Şam ve Rusya’nın kuzey Suriye konusunda anlaşmaya vardığını ve Esad güçlerinin Menbiç dahil YPG’nin elindeki bölgelere girebileceğini açıkladı.

Türkiye, Suriye’de ABD-Rus oyununa mı getiriliyor? Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur sözü bir kez daha kanıtlandı. Teröristlere yardım eden ülkeler arasına Rusya da katıldı ve Türkiye’ye en büyük kazığı Putin mi atıyor?

Lavrentiev gazetecilere verdiği demeçte Türkiye’nin Suriye’de bulunma hakkının olmadığını savundu.

Kürtler(YPG/PKK), Şam ve Rusya arasında anlaşmaya varıldığını belirten Rus temsilci, ABD askerlerinin Suriye’den çıkacağını umduğunu söyledi.

YPG ESAD’A İZİN VERDİ

Temsilci Kürtlerin, Suriye hükümet güçlerine Menbiç dahil bazı bölgelere girebilmesi için izin verdiğini öne sürdü ve Türkiye’nin askeri operasyonunu onaylamadıklarını belirtti.

Daha önce yapılan anlaşmalara göre Türkiye’nin kuzey Suriye’de sadece 5-10 kilometre derinliğe inebileceğini söyleyen Lavrentiev, Suriye’nin kuzeyinde 12 bin IŞİD üyesinin mahkum olarak tutulduğunu açıkladı. Anlaşılan o ki Suriye’de 7 düvele karşı savaşacağız. Trump ve Putn’in Ortadoğu oyununu yine Türkler bozacak.

İlginizi Çekebilir

Süper Lig 36. hafta maçları aynı saatte

Süper Lig’deki tüm maçlar aynı gfün aynı saatte oynanacak. 12 Mayıs Süper Lig maçları pazar …

Sınırsız Hosting