Ana Sayfa / Manşet / Real Madrid Mbappe ile anlat

Real Madrid Mbappe ile anlat

Mbappe La Liga’da, Real Madrid’e imza atıyor. BBC, sezon sonunda PSG’den ayrılacağını kulüp yönetimine resmen bildiren Kylian Mbappe’nin Real Madrid ile anlaştığını yazdı.

Kylian Mbappe, Real madrid ile anlaştı, La Liga’da forma giyecek. Arda Güler ile Mbappe takım arkadaşı oldu.

BBC, sezon sonunda PSG ile yollarını ayırmaya hazırlanan ve kulübe resmî bildirim yapan dünya yıldızı Kylian Mbappe’nin Real Madrid ile anlaşma sağladığını öne sürdü.

Haberde, 25 yaşındaki Fransız yıldızın henüz Real Madrid’e imza atmadığı ancak Şampiyonlar Ligi’nde iki takımın eşleşme şansı kalmaması halinde transferin açıklanabileceği yazıldı.

BBC’nin haberine göre Mbappe’ye yıllık 15 milyon euro’dan 5 yıllık sözleşme teklif eden Madrid ekibi, imza parası olarak da 150 milyon euro önerdi. Böylece Mbappe’nin sözleşmeden 5 yılda kazanacağı toplam miktar 225 milyon euro olacak.

Haberde Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti’nin Mbappe’yi açık veya kanattan ziyade santfor olarak kullanmak istediği bilgisine de yer verildi.

BBC’nin aktardığına göre Luka Modric’in sezon sonu futbolu bırakması veya Madrid ekibinden ayrılması halinde Mbappe 10 numaralı formayı giyecek.

Dünyanın en iyi futbolcularından Kylian Mbappe, geçen hafta sözleşmesindeki opsiyonu kullanmayacağını ve sezon sonu PSG’den ayrılacağını kulüp yönetimine bildirdi. Mbappe’nin PSG’den kendisine yeni bir teklif sunmasını istemediği de belirtiliyor.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Mbappe, takımının cumartesi günü Nantes ile ligde oynadığı maça yedek kulübesinde başladı. Oyuna sonradan giren Mbappe, 78. dakikada penaltıdan bir gol kaydetti.

25 yaşındaki futbolcunun Real Madrid’e transferine kesin gözüyle bakılıyor.
MBAPPE VE REAL MADRİD TEMASI

Kylian Mbappe’nin ismi, 2017’de PSG’ye imza attığı günden beri Real Madrid ile anılıyor. Mbappe’nin Real Madrid’e 2021 yazında, sözleşmesinin bitmesine 1 sene kala katılabileceği yazılmış ancak PSG, Madrid’in teklifini reddetmişti. Mbappe daha sonra yaptığı açıklamada o yaz Madrid ekibine katılmayı talep ettiğini söylemişti.

İki taraf arasındaki en büyük temas ise 2022’de kurulmuştu. PSG ile sözleşmesi sona eren Mbappe’nin Real’e katılmasına kesin gözüyle bakılsa da Mbappe, Paris ekibinin astronomik teklifini kabul etmiş ve 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Mbappe, geçtiğimiz yaz ise 1 yıllık opsiyonunu kullanmayacağını ve 2024 yazında kulüpten ayrılmak istediğini yönetime bildirmişti. PSG yönetimi ise Mbappe’nin ya yaz aylarında bonservis bedeliyle takımdan ayrılmasını ya da sözleşme uzatmasını talep etmişlerdi. Ancak ikisi de gerçekleşmedi ve Mbappe oynamaya devam etti.

Eğer Mbappe kontratındaki 1 yıllık opsiyonu kullanmazsa sözleşmesi bu yaz sona erecek ve bonservis bedeli olmadan başka bir takımla anlaşabilecek.

İlginizi Çekebilir

Necmettin Erbakan Akyüz’e soruşturma

Şampiyon olduktan sonra Filistin barağı açtı diye şampiyonluğu elinden alınan Necmettin Erbakan Akyüz’e soruşturma açıldı. …

Sınırsız Hosting