Ana Sayfa / Genel / Reina saldırı ve Noel baba sahnesi Samanyolu TV

Reina saldırı ve Noel baba sahnesi Samanyolu TV

Samanyolu Televizyonunun Kollama isimli dizisinde Noel babalı terörist sahnesi ile Reina silahlı terörist saldırı arasındaki benzerlik. Samanyolu TV’de Kollama dizisinde Rus Büyükelçi’nin öldürülmesi sahnesi de yıllar önce ele alınmıştı. 

Kollama dizisinde Noel Baba terör sahnesi ve Rus Büyükelçi’nin öldürülmesi sahneleri yıllar önce nasıl ekrana getirildi. Samanyolu TV’nin Kollama dizisi Türkiye’deki olaylara ayna gibi. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’a yönelik suikastı hatırlatan bölümüyle önceki hafta tartışma konusu olan ‘Kollama’ adlı dizide, ‘Noel Baba’lı saldırı senaryosuna da yer verildiği ortaya çıktı. Büyükelçi suikastı dizinin 89. bölümünde yer alırken, 90. bölümde ise Noel Baba kılığındaki bir teröristin canlı bomba eylemi yapmak için bir okula gittiği görüldü.

REİNA’DA SALDIRI SIRASINDA KAÇ KİŞİ VARDI, HANGİ ÜNLÜLER ORADAYDI

Ortaköy’de ünlü gece kulübüne saat 01.15 sıralarında terör saldırısı gerçekleşti. Uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açan saldırgan 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girdi. İçeride yeni yıl kutlaması için bulananların üzerine kurşun yağdıran saldırgan 39 kişiyi şehit etti. Saldırıda 4’ü ağır 69 kişi de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Polis saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. İlk bilgilere göre güvenlik kamerasına yansıyan terörist kaçmayı başardı. Yaralılar ambulansla çevre hastanelere kaldırıldı.
ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Terör saldırısında şehit olan polis memurunun 21 yaşındaki Burak Yıldız olduğu öğrenildi.
KAÇAN SALDIRGAN ARANIYOR

Kaçan saldırganı bulmak için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Zanlının saldırıdan sonra üzerini değiştirip kalabalığın arasına karışarak kaçtığı tahmin ediliyor.
TAKSİ İNCELEMEDE
Saldırganın gece kulübüne gelmek için bindiği iddia edilen taksi de polis ekipleri tarafından inceleme altına alındı. Polis ekipleri tarafından çekiciye alınan şüpheli taksi emniyete götürüldü.
Saldırganın Noel Baba kıyafeti giydiği ve Arapça bağırarak etrafa rastgele ateş açtığı belirtildi. Saldırıdan kurtulmak için panikle denize atlayan bazı vatandaşlar da deniz polisinin yürüttüğü çalışmalar sonucu kurtarıldı.
İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN İSTİHBARAT İDDİASINA YANIT
Olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaralıları hastanede ziyaret etti ve ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Gece kulübü sahibinin “Amerikan istihbaratı saldırı olabileceği bilgisini bize vermişti” iddiasına yönelik soruyu yanıtlayan Soylu, “Milletimizin şunu bilmeye hakkı var. Gerek DAEŞ gerek PKK gerek DHKP-C içinde bulunduğumuz durumda gerek yabancı servisler gerek kendi istihbarat örgütlerimizden bu tip ihbarlar gelmektedir. Yılbaşıyla ilgili her yerde tedbirler alındı. Buna yönelik ihbarlar hep söz konusu olur. Bir kısmı istihbaratidir. İstanbul Emniyet Müdürümüz de olay saatinden kısa bir süre önce olay yerindeydi” diye konuştu.

“SALDIRGAN TEK KİŞİ”
“Emniyetin yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler, (saldırganın) bir kişi olduğu gözüküyor. Yani birden fazla kişi değil” diyen Soylu, “Bir mont, pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş, ondan sonra da içeride de farklı bir giysi ile beraber dışarıya çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bir bilgi var. Bu bilgilerin hem emniyet tarafından değerlendirilmesi devam ediyor. Saldırganın, katilin yakalanmasına yönelik çalışmalar emniyet birimlerince devam ediyor” dedi.
15’İ YABANCI UYRUKLU
Soylu, saldırıda yaşamını yitiren 39 kişiden 20’sinin kimliğinin belirlendiği söyleyerek “15’i misafirimiz, yabancı uyruklu. 5’i de Türk vatandaşı olarak gözüküyor. Net değil ama 5 tespitin 3 veya 4’ü orada çalışanlar” ifadelerini kullandı.
SAĞLIK BAKANI: 4 YARALININ DURUMU AĞIR
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise yaralıların durumuna ilişkin bilgi verdi. Yaralı sayısını 65 olarak açıklayan Akdağ, 4’ünün durumunun ciddi olduğunu söyledi. Akdağ, “Hepimize geçmiş olsun. Kimlikler belirleniyor. Yabancı uyruklular da yaralılar içerisinde. Şimdi yaralıların tıbbi durumlarıyla ilgileniliyor” diye konuştu.
CADDEDE İNCELEME SÜRÜYOR
Gece kulübünün bulunduğu Muallim Naci Caddesi saldırı sonrası trafiğe kapandı. Olay yeri inceleme ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor. Ekiplerin yaklaşık 1.5 saat içerisinde çalışmalarını tamamlayacağı ve caddenin yeniden trafiğe açılacağı bildirildi.
Bölgede oturanların geçişine kimlik kontrolünün ardından izin veriliyor.
Saldırı sonrası gece kulübünün duvarına Türk bayrağı asıldı.
Saldırı sonrası gece kulübünün duvarına Türk bayrağı asıldı.
ÖNCE POLİSİ ŞEHİT ETTİ
İstanbul Valisi Vasip Şahin, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
“Saat 01.15 sıralarında bir terörist uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurumuzu şehit ederek, sonra bir vatandaşımızı şehit ederek içeri girmesi sonucu maalesef içeride çok vahşice, acımasızca, orada sadece yılbaşını kutlamak ve eğlenmek üzere gelmiş masum insanların üzerine çok acımazca kurşun yağdırarak maalesef bugünkü olayı meydana getirmiştir.”
“ATEŞ 10-15 DAKİKA SÜRDÜ”
Bir görgü tanığı, NTV’ye yaşadıklarını şu şekilde aktardı:
“50-60 el silah sesi duydum, hemen yere yattım. Saldırganlar bir kişi miydi, 2 kişi miydi bunu bilemiyorum. Çok sayıda silah ses duyunca kendimi korumaya çalıştım. Sonrasında şok halindeydim, sonra olanları hatırlamıyorum.”
Saldırı esnasında orada bulunan vatandaşlardan birinin yakını, sağlık durumunun iyi olduğunu söylediği yakınından öğrendiklerini NTV’ye anlattı. Buna göre, 10-15 dakika ateş sürmüş. Eğlence kulübünde çalışanların mekanı bildikleri için daha iyi saklandıkları ancak bilmeyenlerin daha korunaksız oldukları öne sürüldü.
ŞEHİT POLİSİN CENAZESİ MORGA KALDIRILDI
Saldırıda şehit olan polis memurunun cenazesi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden çıkarıldı. Şehidin cenazesi meslek arkadaşları tarafından cenaze arabasına konuldu. Şehidin mesai arkadaşları cenaze aracının arkasından dualar ederken yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Şehidin cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İlginizi Çekebilir

Taksim 1 Mayıs’ta işçiye kapalı

1 Mayıs töreleri için Taksim yasağı geldi. İşçi bayramında işçilere taksim meydanı yasak. İstanbul Valiliği, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting