Ana Sayfa / Yaşam / Ressam Ali Arif Ersen öldü (Ali Arif Ersen kimdir)

Ressam Ali Arif Ersen öldü (Ali Arif Ersen kimdir)

Ali Arif Ersen aslen nereli, kaç yaşında, eserleri ve yaşamı. Ressam Ali Arif Ersen öldü 23 Ocak pazar 2022. Ali Arif Ersen eserleri, kimdiri ve yaşamıbilgileri. 

Ali Arif ersen öldü. Ali Arif ersen yaşamı, eserleri, eğitimi ve kimdiri bilgileri.

1958, Istanbul doğumlu Ali Arif Ersen, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim ve Gravür atölyelerinden mezun oldu. Yurtiçi ve yurtdışında resim ve fotoğraf sergileri açtı. Tres Americas, Sarajevo, Masallar isimli fotoğraf sergilerinde, resim ve fotoğraf tekniklerinin karışımdan oluşan biçem anlayışı iyice belirginleşti.

2004 yılında Kilitli Kalma Sendromuyla yatağa bağlı hale geldi. Son Makara fotoğraf sergisi bu dönem içinde gerçekleşti. Sadece gözlüğündeki bir ışık ile harfleri işaret ederek kendini ifade eden sanatçı, son dönemde bilgisayar üzerinden de çizimler üretiyor. 2020 yılı içinde, Ersen’in hayatını konu alan Yangın Yerinde Orkideler isimli belgesel film hazırlandı ve yayınlandı.

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nin resim ve gravür atölyelerinden mezun oldu. Resim ve fotoğraf çalışmaları, yurtiçinde ve yurtdışında gerek bireysel gerek toplu sergilerde yer aldı. Ersen’in resim ve fotoğraf tekniklerinin karışımdan oluşan biçem anlayışı ABD’deki, Arjantindeki ve Kuba’daki çalışmalarının örneklerini kapsayan fotoğraf albümünde yayımlanmıştır; “Tres Americas”. Tomris Uyar’ın “güzel yazı defteri” adlı uzun öyküsünün özel resimleri de sanatçı tarafından hazırlanmıştır. Tres Americas sergisini Sarajevo sergisi takip etmiştir. Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde 2006 yılında gerçekleşen bu sergiden sonra 2007 yılında yine aynı galeride ‘Masallar serisi sergilendi.

İlginizi Çekebilir

Polatlı’da kaza, ölen 4 kişinin isimleri

Ankara Polatlı kazada ölen 4 kişinin isimleri. 13 Mayıs Polatlı trafik kazası ölen 4 kişinin …

Sınırsız Hosting