Ana Sayfa / Manşet / Ronaldo milli takımı bırakıyor iddiası

Ronaldo milli takımı bırakıyor iddiası

Portekiz’de Ronaldo iddiası. Ronaldo’nun milli takımı bırakacağı öne sürülüyor. 2022 Dünya Kupası ile birlikte 14 yılın arından ilk defa bir turnuva maçına yedek kulübesinde başlayan Cristiano Ronaldo, bol gollü İsviçre galibiyetinin ardından takım arkadaşları taraftarlarla eğlenirken o ise soyunma odasının yolunu tuttu.

Cristiano Ronaldo Portekiz Milli Takımı’nı bırakıyor iddiası var. Son Dünya Kupası İsviçre maçında yedek kalan Ronaldo’nun radikal bir karar alacağı öne sürüldü. 2022 Dünya Kupası Son 16’da İsviçre’yi 6-1’lik skor ile yenen Portekiz çeyrek finale hak kazanırken, maç sonu ise gözler dünya yıldızı Cristiano Ronaldo’nun üzerindeydi. Alınan galibiyet sonrası bütün takım tribünlerdeki taraftarlarla kutlama yaparken, Ronaldo tek başına soyunma odasına gitti.

Karşılaşma öncesi Portekiz’de gerçekleştirilen ankette, binlerce kişi Ronaldo’nun İsviçre maçına yedekbaşlaması açısında oy kullanırken, Teknik Direktör Fernando Santos da 37 yaşındaki futbolcuyu ‘taktiksel nedenlerle’ karşılaşmaya kulübede başlattı. Ronaldo’nun yedek başlamış olduğu maçta Portekiz, İsviçre’yi büyük farkla yendi. Ronaldo’nun oyuna girdiği 73. dakikaya kadar skoru 5-1 yapan Portekiz, EURO 2008’den bu yana ilk kez tecrübeli futbolcunun ilk 11’de olmadığı bir maçta sahaya çıktı.

HERKES KUTLAMADAYKEN RONALDO SOYUNMA ODASINA GİTTİ

Taraftarların tezahüratlarına sadece alkışlar ile karşılık veren Portekiz Milli Takımı’nın kaptanı Cristiano Ronaldo, diğer takım arkadaşları tur sevincini taraftarlarla kutlarken soyunma odasının yolunu tuttu.

SANTOS MU KIZDI?

Tüm bunların haricimde, Ronaldo’nun yedek kalmasını ‘taktiksel nedenler’ şeklinde açıklayan Teknik Direktör Santos’un, tecrübeli futbolcunun Güney Kore maçında oyundan alınırken sergilemiş olduğu tavırdan hoşlanmadığı ve bu sebeple de yedek bıraktığı iddia edildi.

14 sene sonra ilk kez büyük bir turnuvada yedek oyuncu olarak kalan Ronaldo, karşılaşmanın hemen öncesinde gazetecilerin büyük ilgisiyle karşı karşıya kaldı. Oyuna gireceği esnada ise tribünlerden büyük destek alan Ronaldo’nun, Portekiz’in atmış olduğu ilk iki golde de yedek kulübesinde sevinmediği iddia edildi.

2008’DE YEDEK KALMIŞTI

Yedek kulübesinde yer alan 37 yaşındaki futbolcu, 2008’den bu yana Portekiz’in Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı 31 müsabakanın tümüne ilk 11’de başlamıştı. Ronaldo, iki büyük turnuva dikkate alındığında en son 2008 Avrupa Şampiyonası’nda İsviçre ile 15 Haziran’da oynanan grup maçında yedek kulübesinde yer almıştı.

Yıldız futbolcu, bu tarihten sonra Portekiz’in 2008, 2012, 2016 ve 2020 Avrupa Şampiyonası ile 2010, 2014, 2018 ve 2022 Dünya Kupası’nda yaptığı 31 karşılaşmanın tümünde ilk 11’de şans bulmuştu.

İlginizi Çekebilir

Süper Lig 36. hafta maçları aynı saatte

Süper Lig’deki tüm maçlar aynı gfün aynı saatte oynanacak. 12 Mayıs Süper Lig maçları pazar …

Sınırsız Hosting