Ana Sayfa / Gündem / Rusların Buça katliamı telsizde

Rusların Buça katliamı telsizde

Ukrayna’da Rus katliamı telsiz konuşmalarına yansıdı. Buça’da onlarca masum sivil Ruslarca hunharca katledildi adeta katliam yapıldı. Dünya Rusya’nın Ukrayna’daki katliamını konuşuyor. Putin ise katliamdan kendini sorumlu tutmuyor.

Ukrayna-Rusya savaşı sürerken, Rusların katliamları da sürüyor. Ukrayna buça’da Rusların yüzlerce insanı işkence ile infaz ettiği görüntüler ortaya çıkmıştı. Şimdi de Rusların katliam sırasındaki telsiz konuşmaları yayınlandı. Tüm dünya Ukrayna’nın Buça kentindeki sivil katliamı konuşurken yeni bir iddia ortaya atıldı. Alman Der Spiegel dergisi, Rus askerlerinin Buça’daki sivillere yönelik vahşeti telsiz mesajlarında birbirleriyle konuştuklarını yazdı.

TÜM DÜNYA RUSYA’YA SIRTINI DÖNMELİ

Ukrayna ordusu, 2 Nisan’da Rus birliklerinin geri çekilmesiyle birlikte başkent Kiev’e yakın mesafede bulunan Buça kentini kontrol altına aldı. Ukraynalı yetkililer, kentin sokaklarında çok sayıda sivilin cansız bedeni ile karşılaştıklarını açıkladı ve Rusya’nın savaş suçu işlediğini kaydetti. Rusya ise Rus ordusunun Buça kentinde sivilleri öldürdüğü iddiasını yalandı.

Elleri arkadan bağlanmış, kısa mesafeden hedef alınmış ve işkence izlerine sahip yüzlerce ceset, Ukraynalı yetkililer tarafından “korku filminden bir sahne” sözleriyle tanımlandı.

ALMAN BASININDAN YENİ İDDİA

Vahşetin yankıları sürerken, Alman Der Spiegel dergisi, Rus askerlerinin bu vahşeti telsizde birbirleriyle konuştuğunu iddia etti.

Dergi, Alman Dış İstihbarat Servisi’ne (BND) dayandırdığı haberinde, BND’nin Rus askerlerinin telsiz trafiğini kaydettiğini ve bir askerin diğerine kendisinin Buça’da bisikletli birini vurduğunu söylediği ileri sürüldü.

‘ÖNCE SORGULAYIN SONRA VURUN’

Başka bir telsiz kaydında ​​ise bir kişinin, “Önce askerleri sorgulayın sonra vurun” dediği belirtildiği savunuldu.

BND kayıtlarının, Buça’daki vahşetin ne tesadüfi ne de kontrolden çıkan askerlerin bireysel eylemleri olmadığını gösterdiği vurgulandı. Telsiz kayıtlarında, askerlerin vahşet ve günlük yaşamları hakkında konuştukları aktarıldı.

Haberde, Rus askerlerin konuşmalarının Buça’da çekilen fotoğrafla örtüştüğüne dikkat çekildi.

İlginizi Çekebilir

Kobani davası kararları

Kobani davası kim ne kadar ceza aldı. terör örgütü PKK yöneticilerine büyük ceza. Kobani davası …

Sınırsız Hosting