Rüzgar Çetin’in cezası arttı şimdi herkes Rüzgar Çetin’in yeniden hapse girip girmeyeceğini merak ediyor. Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’e mahkemeden kötü haber geldi aldığı hapis cezası arttı. İstinaf Mahkemesi, yaptığı trafik kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün ölümüne neden olan Rüzgar Çetin’in yerel mahkemeden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasını kaldırarak 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı.
Rüzgar Çetin’in polise çarparak öldürmekten aldığı hapis cezası 7 yıl 6 aya yükseltildi. cezaevinden salıverilen Rüzgar Çetin’in bu durumda yeniden hapis yatması gündemde.
RÜZGAR ÇETİN’E CEZA ARTTIRIMI NE ANLAMA GELİYOR? KARAR KESİNLEŞİRSE 1 YIL HAPİS
Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin için yeniden cezaevi yolu gözüküyor gibi. Ancak hukuki süreç Rüzgar Çetin için sürüyor., Peki bu gelişme ne anlama geliyor? Av. Alper Sarıca yaptığı değerlendirmede “Rüzgar Çetin, hükümetin son çıkardığı KHK’dan yararlanır. Dolayısıyla almış olduğu cezanın yarısı infaz edilecektir. Koşullu salıverilme tarihine iki yıl kala denetimli serbestlik kapsamında tahliye olabileceğinden, 45 aydan 24 ayı düşürdüğümüzde geriye 21 ay kalır.
Çetin’in yattığı 9 aylık hapis cezası indirilir. Sonuç olarak bir yıl daha cezaevinde fiile olarak geçirmesi gerekir. Cezaevinden tahliye olduktan sonra da imza atma, kamu hizmetinde bulunma ve ayrıca denetimli serbestlik bürosunun öngördüğü programlara katılma yükümlülüğü olacaktır” dedi.
Rüzgar Çetin’e verilen hapis cezası 5 yılı aştığı için istinaf mahkemesi kararı temyiz edilebilir.