Ana Sayfa / Sağlık / Saç ekimi Türkiye merkez oldu

Saç ekimi Türkiye merkez oldu

Türkiye, saç ekim merkezi oldu. Avrupa ve Araplar sağlık turizmi ile Türkiye’ye saç ektirmeye geliyor. İstanbul’da saç ekim merkezleri ise doyar cinsinden rekor kırıyor cirolarda. En karlı sağlık yatırımı saç ekme ve estetik merkezleri oldu.

Saç ektirme artık sıradan bir operasyon olarak görülüyor Türkiye’de. Türkiye sağlık turizminde rakiplerini geride bıraktı. Özellikle, Arap coğrafyasından çok ayıda müşteri İstanbul’a saç ektirmeye geliyor. Pandeminin etkilerine rağmen sağlık turizmi büyümesini sürdürürken, Türk Sağlık Turizmi Derneği’nin açıkladığı verilere göre, ülkemizin sağlık turizmi gelirleri 2021’de yüzde 10,52 artış kaydederek 2,1 milyar dolara ulaştı. Vites büyüten sağlık turizminde saç ekimi öne çıkarken, Türkiye’den bir klinik uluslararası yayıncıların radarına takıldı.

SAÇ EKİM MALİYETİ DE ARTTI

Son yıllarda pandemiden kaynaklı seyahat kısıtlamaları olmasına rağmen, ülkemizin sağlık turizmindeki ivmesi her geçen gün artıyor. Termal Sağlık ve Turizm Derneği’nin (TESTUD) konuya dair açıkladığı verilere göre, ülkemizde sağlık turizminden elde edilen gelir 2020’de yaklaşık 1,9 milyar iken, bu rakam yüzde 10,52 artışla 2021’de 2,1 milyara ulaştı. 2028 yılında küresel çapta 51,8 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacağı tahmin edilen saç ekim sektörü ise ülkemizin sağlık turizminden aldığı payda önemli bir yere sahip.

İlginizi Çekebilir

Elektronik sigarada uranyum ve kurşun bulundu

Elektronik sigara içenlerde kurşun ve uranyum izine rastlandı. Elektronik sigaralarda çok büyük tehlike. Sigara ve …

Sınırsız Hosting