Ana Sayfa / Manşet / Sahte içkiden İstanbul’da 7 ölü

Sahte içkiden İstanbul’da 7 ölü

Sahte içki ölümleri ve İstanbul’da 7 kişi öldü sahte içkiden. Ülke genelinde isi bir iki gün içinde 44 kişi sahte içkiden yaşamını yitirdi. Sahte içki faciası giderek büyüyor. Hangi illerde sahte içkiden ölüm var ve sata içki nasıl anlaşılır sorusu da soruluyor. İstanbul’da sahte alkolden zehirlenme sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Kent genelinde sahte alkolden 7 kişi yaşamını yitirdi.

Sahte içkiden İstanbul’da 7 kişi öldü, İzmir’de 18 kişi öldü ülke genelinde ise 44 kişi yaşamını yitirdi. Nedir bu sahte içki, nasıl yapılıyor nerelerde satılıyor. İşte gün gün sahte içki faciası panaroması. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sahte alkol satışı yapan şüphelileri yakalamak için yürüttüğü çalışmanın sürdüğü bildirildi.

İstanbul polisi dün kentte düzenlediği operasyonlarda 6 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 3 kişi, adliyeye sevk edildi

İzmir İl Emniyet Müdürü: 18 kişi hayatını kaybetti

İzmir’de sahte içki tüketmeleri nedeniyle 18 kişinin hayatını kaybettiğini 20’den fazla kişinin de tedavisine devam edildiğini söyleyen İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, durumu kritik olan hastalar olduğunu ve hala hastanelere başvuran vatandaşların da olduğunu söyledi.

İLLERE GÖRE SAHTE İÇKİ ÖLÜMLERİ VE ÖLENLERİN İSİMLERİ

Kırıkkale‘de yedi, İzmir‘de 18 kişinin sahte içki tüketiminden ölmesinden sonra altı kentten daha zehirlenme haberleri geldi. Mersin‘de altı, İstanbul‘da yedi, Muğla‘da iki, Aydın‘da iki, Trabzon‘da bir ve Zonguldak‘ta bir kişi alkol zehirlenmesinden dolayı can verdi, ölü sayısı 44’e çıktı.

İSTANBUL’DA ALTI KİŞİ DAHA CAN VERDİ

Dün İstanbul’un Kartal ilçesinde 36 yaşındaki avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre saat 12.00 itibarıyla İstanbul’da sahte içkiden ölen kişi sayısı yedi oldu.  Olayla ilgili olarak üçü kaçak alkol satan altı şüpheli gözaltına alındı.

TRABZON’DAN DA ÖLÜM HABERİ GELDİ

Trabzon’da kendi hazırladığı sahte alkolü içtikten sona fenalaşıp hastaneye kaldırılan M.B.’nin öldüğü açıklandı. 56 yaşındaki M.B. özel güvenlik olarak çalıştığı öğrenildi. M.B.’nin cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

ZONGULDAK’TA BİR KİŞİ SOLUNUM CİHAZINA BAĞLANDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sahte alkol tüketen Harun İnanç (54) hayatını kaybederken, 52 yaşındaki Hasan A., solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.

YEDİ KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Yurt genelinde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 58 şüpheliden yedisi tutuklandı” denildi.

Sahte içki yüzünden hayatını kaybedenlerden kimlikleri belli olanlar şöyle:

KIRIKKALE: Yılmaz MayalıCemal Doğan (55), Ünal Gündoğduİlyas YalımHacı VatanseverAli BaşpınarMustafa Özyurt

İZMİR: Hasan Çetin Esen (59), Mustafa Maya (71), Aydın Göksoy (58), Adem Güneş (64), Nejdet Kanatlıer (67), Mehmet Celalettin Sezer (68), Ali İhsan Çakmak (70), Hakan Ulukaya (46), Mehmet GörgülüerEngin DokuyucuNihat Karaoğlanİlhami KalfaHüseyin YılmazOrhan Korkmaz (72), Ahmet Karayiğit

Hasan Çetin Esen (İzmir), Semran Başkurt (Muğla) ve Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu (İstanbul) sahte içki yüzünden öldü.

MERSİN: Mahmut Faruk (51), Hayrettin Yaşar S., Murat B. , Sadullah A.İsmail Ü. (38), Eşref D.

İSTANBUL: Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu (36)

MUĞLA: İbrahim Yanık (74), Semran Başkurt (64)

Harun İnanç (Zonguldak), Yılmaz Mayalı-Cemal Doğan (Kırıkkale) tedavi gördükleri hastanede can verdiler.

AYDIN: Orhan Öztürk (57),  A.Y (54)

TRABZON: M.B. (56)

ZONGULDAK: Harun İnanç (54)

İÇKİNİN SAHTESİ NASIL ANLAŞILIR

Sahte içkiyi anlama yolları ve sahte içki neden öldürüyor sorusu. Türkiye’de 6 şehirde sahte içkiden ölenlerin sayısı 40’a yaklaştı. Sahte içkilerin zehirleme sebebinin başında etil alkol yerine metil alkol kullanılması yer alıyor. Sahte içkinin anlaşılması renk ya da koku sayesinde olmuyor, yılların alkol tutkunları bile bu tuzağa düşebiliyor.

SAHTE İÇKİ NASIL ANLAŞILIR?

1– Sahte içki renginden ya da kokusundan değil etiket bilgilerinden anlaşılır.
2– İçki şişesinin üzerinde bakanlık onaylı kayıt numarası olup olmadığı kontrol edilir.
3– Ambalaj üzerinde TAPDK bandrolü aranır.
4– İçkilerin orijinal ambalajında olup olmadığına dikkat edilir.
5– Tüketim öncesi içkinin göz önünde açılması sağlanır.
6– Şüphelenilen durumlarda, 174 Alo Gıda Hattı aranabilir.

DOSYA: Türkiye'de neden bu kadar sahte içki üretiliyor?

UFAK DETAYLARA DİKKAT ETMEK GEREKİYOR

Markanın yazılı olduğu etiketin ve şişenin yıpranmış olup olmadığı ile bandrolün düzgün yapıştırılmış olmasına dikkat edilmelidir. İçki şişesinin üzerinde mutlaka hologram bulunmalıdır. Şişenin kapak kodu ve boyun kodunun birbirini tutması gerekir. Alkollü içki şişesinin kapak kısmının tutkalla yapıştırılıp yapıştırılmadığına dikkat edilmelidir. Kapağında enjektör deliğine benzer delik bulunan şişeler alınmamalıdır.

Alkollü içkiler, ‘TAPDK Satış Belgesi’ olan perakende satıcılardan alınmalıdır. Şişenin arka yüzünde tüketiciyi bilgilendirme amaçlı Türkçe etiket olmasına özen gösterilmelidir. Etiket üzerinde üretici veya ithalatçı firma adı veya adresi bulunmasına dikkat edilmelidir. Görünür ve belirgin halde bulanıklık, tortu ve fiziki kirlilik içeren alkollü içkiler kesinlikle tüketilmemelidir.

 

İlginizi Çekebilir

Bolu Tüneli 50 gün kapanıyor

Bolu Dağı tünelinin İstanbul istikametine olan bölümü 50 gün süreyle kapatılıyor. Bolu Dağı tüneli uzatma …

Sınırsız Hosting