Ana Sayfa / Gündem / Sahur saati (İmsak saati)

Sahur saati (İmsak saati)

Sahura kaçta kalkılacak il il sahur ve imsak vakitleri. ilk sahur pazartesi kaçta ve ilk iftar saatleri il il. türkiye iftar ve sahur saatleri.

İl il sahur ve imsak vakitleri ile iftar kaçta olacak. Akşam ezanı kaçta okunacak, iftar kaçta açılacak bilgileri. İllere göre sahur vakitleri imsak vakitleri. Oruç kaçta kesilecek ezan okunurken yemek içmek kesilip niyetlenilebilir mi soruları. İlk sahur tarihi, oruç ibadetlerini idrak etmeye hazırlanan Müslümanların odaklandığı konulardan oldu. Sosyal yardımlaşma, dayanışma ve bir dönüşüm iklimi olan Ramazan ayında bu yıl da paylaşımların arttığı sahur sofraları kurulacak, iftarlar yapılacak. Sabahın imsak vaktinden itibaren akşam ezanına kadar oruç tutacak olan Müslümanlar, ilk sahur ne zaman? sorusunun yanıtını Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2021 dini günler takvimi üzerinden alabilecekler. Takvime göre Ramazan 13 Nisan tarihinde başlayacak. İşte, Ramazan ayında ilk sahur tarihi ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
Sahura ne zaman kalkacağız sorusu, yaklaşan Ramazan ayı öncesi vatandaşların gündemine geldi. İslam aleminde manevi heyecanla beklenen Ramazan-ı Şefir 13 Nisan tarihinde başlayacak. Bereketin, bolluğun ve paylaşımın yoğun şekilde yaşandığı, yılın en hayırlı ayı olarak büyük özlemle beklenen Ramazan ayı ile beraber ilk sahur 12 Nisan gecesini 13 Nisan’a bağlayan gece gerçekleşecek.


İLK SAHUR NE ZAMAN?
Diyanet İşleri Başkanlığının ramazana yönelik bilgilendirmelerinin yer aldığı “ramazan.diyanet.gov.tr” internet sitesinde, dünyanın dört bir yanındaki 8 bin 600 yerleşim yerine ait imsakiye paylaşıldı.

İstanbul’da ilk sahur 04.50’ye kadar, ilk iftar ise 19.48’de gerçekleşecek. Diğer illerde ise sahur ve iftar vakitleri şu şekilde;
Ankara sahur vakti: 04.38, iftar vakti: 19.31

İzmir’de sahur vakti: 05.05, iftar vakti: 19.52

Adana’da sahur vakti: 04.36, iftar vakti: 19.18

Antalya’da sahur vakti: 04.55, iftar vakti: 19.37
RAMAZAN PİDESİ FİYATI BELLİ OLDU
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Ankara’da 275 gram pide 3 liradan, Antalya ve İzmir’de 250 gram pide 3 liradan, İstanbul’da 365 gram pide 4 liradan satışa sunulacak.” dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bu yıl ramazan pidesi fiyatının kilogram bazında 11-12 lira olacağını belirterek, “Ankara’da 275 gram pide 3 liradan, Antalya ve İzmir’de 250 gram pide 3 liradan, İstanbul’da 365 gram pide 4 liradan satışa sunulacak.” ifadesini kullandı.

Balcı, yazılı açıklamasında, ramazan pidesi fiyatlarına ilişkin bilgi verdi.

Bu yıl ramazan pidesinin il bazında, illerin maliyetleri dikkate alınarak kilogram bazında 11-12 lira civarında gerçekleşeceğinin altını çizen Balcı, “Örneğin Ankara’da 275 gram pide 3 lira, Antalya ve İzmir’de 250 gram pide 3 lira, İstanbul’da 365 gram pide 4 lira, Kocaeli ve Sakarya’da 370 gram pide 4 lirayken, Trabzon’da ise 500 gram pide 5 liradan satışa sunulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Balcı, fırıncıların önceliklerinin salgın tedbirleri çerçevesinde üretilen pideleri en hijyenik şekilde vatandaşlara ulaştırmak olacağına işaret ederek, işletmelerde maske, sosyal mesafe ve temizlik konusunda gereken hassasiyetin gösterildiğini vurguladı.

Değerli okurlarımız ilk sahur, ilk iftar saatleri ve akşam ezanı kaçta okunuyor. iftar kaçta açılacak ve imsak kaçta kesilecek bilgilerini ve daha fazlası için Iğdır iftar Vakti, Sahur vakti, Çanakkale sahur vakti, Iğdır iftar vakti 2020, Ankara iftar saatleri 2020, Sahur vakti ne zaman biter, Ramazanın ilk günü iftar saati 2020, Almanya iftar saati 2020, sahur vakti, Sahur vakti, sahur ne zaman 2021, 2021, sahur vakti, Çanakkale sahur vakti, İstanbul sahur vakti, Ramazan sahur, istanbul sahur vakti terimlerini google da aratabilir ve daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir

Mustafa Sandal’ın 1 Mayıs paylaşımı

Mustafa Sandal, 1 Mayıs saraçhane fotosu üzerinden çağrı yaptı. Mustafa Sandal’ın 1 Mayıs paylaşımı etkileşim …

Sınırsız Hosting