Ana Sayfa / Genel / Sakarya 31 Mart seçimleri sonucu

Sakarya 31 Mart seçimleri sonucu

31 Mart yerel seçimleri Sakarya sonuçları kim kazandı, Sakarya ilçeleri kazanan belediye başkan adayları ve partileri. Yerel seçimlerde Sakarya’da belediye başkanlığını kim kaç oyla kazandı, partilerin durumu ve Sakarya ilçeleri belediye başkanlığını kazananlar listesi sitenizde olacak. Sakarya yerel seçim sonuçları! 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala heyecan giderek artıyor. Partilerin belediye başkan adayları belli oldu. Şimdi ise büyük bir merakla seçim günü bekleniyor.

Yerel seçim sonuçları Sakrarya sonuçları kim kazandı, Sakarya ilçeleri belediye başkanlığını kazanan isimler ve pantileri haberleri. Son dakika yerel seçim sonuçları Sakarya sonuçları 31 Mart yerel seçimleri. 31 Mart 2019 tarihinde belediye başkanlarını belirlemek için vatandaşlar sandık başına gidecekler. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem Yüce iken İyi Parti adayı Cihan Kolip oldu.
Yerel seçim sonuçları belli olduğu zaman tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

AK PARTİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI EKREM YÜCE KİMDİR?
Ekrem Yüce 1954 yılında Sakarya’nın Geyve İlçesinde doğdu. Yüce ilk ve orta öğrenimini Pamukova’dagördü. Lise öğrenimlerini ise Kırklareli Atatürk Lisesi ile Adapazarı İmam-Hatip Okulunda aldı. Daha sonra ise yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kültür Teknik ve Makine Bölümünde Yüksek Mühendis olarak gerçekleştirdi. Ekrem Yüce, evli ve 2 çocuk babası.

DAHA ÖNCE YER ALDIĞI GÖREVLER

Kırklareli, Erzurum ve Adana gibi illerimizde Diyanet Teşkilatı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Zirai Donatım Kurumu Genel Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlarda devlet memurluğu (1975 – 1978)

Askerlik Hizmeti (Yedek Subay) (1985-1986)

Adapazarı Merkez Belediyesi Başkan Yardımcılığı

Çaykur Araştırma Enstitüsü Teknoloji Kısım Müdürlüğü’nde Mühendis ve Çiftlik Çay Fabrikasında Kısım Müdürlüğü (1997 – 1998)

Karadeniz Teknik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çay Eksperliği Bölümü Okutmanı
Adapazarı Erenler Belediye Başkanlığı 1999-2003 yılları arasında görev aldı.

Çaykur Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdür (2003-2011)

2005-2011 yılları arasında Rize Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çay Eksperliği Bölümünde Okutman

Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (KAMU-İŞ) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği (2003 – 2011)

Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyeliği, As Başkan, İkinci Başkan ve Başkan Vekilliği (2004 – 2011)
2004 ve 2011 senleri içerisinde Çaykurspor Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kulüp Başkanlığı

Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği (2009 – 2011)

Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği (2006 – 2011)

Türkiye Judo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve As Başkan (2007 – 2009)

Çaykur Sosyal Dayanışma ve Kültür Vakfı Başkanlığı (2003 – 2011)

Rize Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği (2003 – 2011)

SAKARYA HAKKINDA

Sakarya’nın ismini nereden aldığına dair bilgiler Frigler dönemine değin devam etmektedir. İle adını veren ırmak, O dönemde en önemli Frig tanrılarından olan Sangari’nin ismiydi Bu ad, Helenistik çağda Sangarios biçimine dönüştü ve uzun yıllar kullanıldı. Ayrıca eski Yunanlıların Sakarya Irmağı’na “Saldırgan” anlamına gelen Zakharion adını verdikleri de bilinir. Bu isim daha sonraki yıllarda dönüşüme uğrayarak Sakarya halini aldı. İl merkezi olan Adapazarı daha yakın bir süreçte kuruldu. Kentin ilk olarak 14’ncü yüzyılın başlarında Orhan Gazi’nin komutanlarından Konuralp tarafından Tığcılar adıyla kurulduğu biliniyor. Tığcıları içerisine alan toprak parçası Sakarya ilinin iki kolu arasında sıkışmış bir ada görünümü şeklinde olduğundan, daha sonraki yıllarda bu yerler ADA ismiyle anılır hale geldi. Giderek bir alış veriş merkezi özelliği kazanmaya başlayan yerleşim merkezi Ada Karyesi ve Adapazarı ismi ile söylenmeye başlandı. II. Mahmut zamanında ise Adapazarı kaza haline gelmiştir. 19. Asrın sonlarına doğru İzmit Sancağı’nın kazası olmuştur. 22 Sakaray, Haziran 1954 yılında 6419 Sayılı Kanunla İl olmuştur. Adapazarı ve civarının ilk Türk sakinleri, göçebeliği terk edilmesiyle yerleşik düzene geçen Türkmen aşiretlerinden yörüklerdir. Bugün Adapazarı mahallelerinin adları Türk oymaklarının adlarıyla anılır. Adapazarı’nın Kurtuluş Savaşı’nda da önemli bir yeri vardır. Alifuat Cebesoy, Sırrı Bey, Hasan Cavit Bey, Çerkez Sait Bey, Koçzade Mahmut Bey, Metozade Hüseyin Efendi, Abdurrahman Bey, Cevat Bey, Kaymakam Tahir Bey, İbsiz Recep, Kazım Kaptan, Halit Molla gibi pek çok kahramanımız Kuva-i Milliye hareketine sağladıkları yardım ve destekle milli mücadelenin şerefli sahifelerinde yer almışlardır.

İlginizi Çekebilir

Fabrikada toplu ilişki

1 kadın 3 erkek toplu ilişki sırasında yakalandı fabrikada. Toplu ilişkinin yaşandığı Kocaeli’deki fabrika. Kocaeli’de …

Sınırsız Hosting