Ana Sayfa / Kadınca / Saliha Aydemir için suç duyurusu

Saliha Aydemir için suç duyurusu

Polise yumruk atan HDP’li Saliha Ademir için suç duyurusu yapılıyor.

Saliha Aydemir kim neci ve nereli? Saliha Aydeniz neci, kim ve nereli. Kadıköy’de polise yumruk atan HDP’li kadın kim ve son drumu ne soruları. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa ve İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yapılmak istenen yürüyüşlere izine vermediklerini belirtti. Soylu, HDP Milletvekili Saliha Aydeniz’in müdahale sırasında polise yumruk attığını savunarak “Gerekli suç duyurusu yapılıyor. Kılıçdaroğlu, müsebbibi sensin” dedi.

HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Abdullah Öcalan’a uygulanan görüş yasağının kaldırılması için bugün İstanbul Kadıköy’de yürüyüş yapmak istedi. Polis yürüyüşçülere izin vermeyince gerginlik yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yüzü görünmeyen bir kadının polise yumruk atarken çekilmiş görüntüsünü paylaştı ve o kişinin DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz olduğunu iddia etti. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Huzurumuz için çalışan evlatlarımıza el kaldıranlar için acilen gerekli adımların atılmasını bekliyoruz” paylaşımı yaptı.
Soylu, Twitter’dan şu ifadeleri kullandı:

“Kadıköy’den gitmek isteyip direnenler gözaltında… Polisimize yumruk atan terörist bozuntusunun ismi, HDP Milletvekili Saliha Aydemir. Gerekli suç duyurusu yapılıyor. Kılıçdaroğlu, müsebbibi sensin… Terörist cenazesine de, terörist başı için yürümek isteyene de müsaade etmeyiz.

Bugün, terörist başı, bebek katiliyle ilgili yürüyüş için Bursa Gemlik’e; içinde PKK’nın emir eri sözde milletvekilleri dahil birçok yerden gitmek isteyenlere hiçbir yerde elbette müsaade etmedik “
İstanbul Valiliği: 70 kişi gözaltına alındı
İstanbul Valiliği de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bugün, HDP organizesinde Bursa’nın Gemlik ilçesinde düzenlenecek eyleme katılmak üzere Sancaktepe, Maltepe ve Kadıköy ilçelerimizden araç kaldırılacağı ve izinsiz yürüyüş yapılacağı bilgisi alınmıştır.

Kadıköy ilçemizde izinsiz toplu yürüyüş yapan ve aralarında HDP ve DBP milletvekillerinin de bulunduğu gruplara, eylemlerinin yasal olmadığı ihtar edilerek gerekli uyarılarda bulunulmuştur.

2911 sayılı Yasaya aykırılık teşkil eden eylemlerin durdurulmasına yönelik uyarıları dikkate almayan, görevli memurlara mukavemetle karşılık vererek toplu yürüyüşte ısrar eden ve taşkınlık yapan gruplara müdahale edilerek 70 kişi gözaltına alınmıştır.

Ayrıca grupları provoke ederek görevli polis memuruna yumruklu saldırıda bulunan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Konuyla ilgili tahkikata başlanmıştır.”

Ne olmuştu?
Abdullah Öcalan’a yönelik tecriti protesto amacıyla Gemlik’te gerçekleştirilmek istenen yürüyüşün İstanbul’dan gidecek kolu olan Kadıköy’de polis müdahalesi sonucu 70’ten fazla kişi gözaltına alınmıştı.

İlginizi Çekebilir

Gaddar’da Adnan Oktar ve kedicikler sahnesi

Gaddar dizisi Adnan Oktar örgütünü işliyor. Adnan Oktar ve kedicikleri Gaddar dizisinin konusu lodu. Gaddar …

Sınırsız Hosting