Ana Sayfa / Genel / Sami Casim nasıl yakalandı?

Sami Casim nasıl yakalandı?

Sami Casim kim, neci ve nerede nasıl yakalandı soruları. Türkiye’de Yakalanan DEAŞ üst düzey ismi Sami casim’in yakalanmasının perde arkası. Iraklı kaynaklar pazartesi günü yaptıkları açıklamada, DEAŞ liderlerinden Sami Casim’in sınır ötesi operasyonuyla Türkiye’de yakalandığını duyurmuştu. Reuters haber ajansı ise, DEAŞ’ın eski lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin yardımcısı Casim’in Türk istihbaratının yardımıyla yakalandığını bildirirken, haberini ikisi Iraklı üç güvenlik kaynağına dayandırdı.

Sami Casim’i MİT mi yakaladı? Sami Casim önemi, kimdir? Reuters haber ajansı, Irak’ın DEAŞ liderlerinden Sami Casim’i, Türk istihbaratının yardımıyla yakaladığını bildirdi. Ajans haberini, adlarını açıklamadığı üç güvenlik kaynağına dayandırdı.

Ajansın “bölgesel çapta bir güvenlik kaynağı” olarak nitelendirdiği kişiye göre Sami Casim, yerel güvenlik güçlerinin yardımıyla yakalandı. Reuters, bu güçlerle, Suriyeli muhaliflerin kastedildiğini bildirdi.

Reuters duyurdu: DEAŞ liderlerinden Sami Casimi, Türk istihbaratının yardımıyla yakalandı

Iraklı kaynaklar ise Casim’in bir tuzak sonucu Suriye’den ayrıldığını ve Türkiye’de yakalandığını söyledi. Aynı kaynaklar, Casim’in askeri bir uçakla Irak’tan Türkiye’ye götürüldüğünü belirtti.

Irak istihbaratının Casim’i aylardır izlediği, geçen yıl yakalanan bir DEAŞ’lının verdiği bilgilerin onun yakalanmasında önemli rol oynadığı kaydedildi.

Irak ve Türkiye yetkilileri ise Reuters’a konuyla ilgili açıklama yapmadı. Sami Casim, DEAŞ’ın eski lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin yardımcısıydı ve örgütün “mali işler sorumlusu” olarak biliniyordu. Irak yetkililerine göre Casim, DEAŞ lideri Emir Muhammed Abdul Rahman el Mevla el Selbi’ye de yakın bir isim.

Reuters duyurdu: DEAŞ liderlerinden Sami Casimi, Türk istihbaratının yardımıyla yakalandı

“Hacı Hamid” olarak da bilinen Casim, ABD tarafından da aranıyordu. ABD, Casim’in yakalanmasına yardımcı olacaklara 5 milyon dolar ödül vereceğini açıklamıştı.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) göre Casim, “DEAŞ’ın terör operasyonlarının finansmanında” önemli rol oynamış ve örgütün gelir getiren “yasa dışı petrol, gaz, tarihi eser ve mineral” satışı gibi mali operasyonlarını yönetmişti.

İlginizi Çekebilir

“Bahçeli, AKP’ye rest çekemez”

Devlet Bahçeli’nin, dünya yıkılsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rest çekemeyeceği AKP ile asla yolunu ayırmayacağı öne sürüldü. …

Sınırsız Hosting