Ana Sayfa / Sağlık / Samsun hastane randevu alma

Samsun hastane randevu alma

Hastane randevu alma Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, MRHS ve Alo 182 ile kolay randevu alma yolları. Devlet hastanesi randevu alma Samsun. Samsun’daki özel hastaneler ve eğitim araştırma hastanesi randevu bilgileri. 

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi randevu alma ve Alo 182 ile randevu alma. Samsun’daki Medikalpark hastanesi ve devlet hastanesi bilgileri çok aranıyor. Şehir hastaneleri randevu alma bilgileri.

T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye”de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi”ni yürürlüğe koymuş ve bu program kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirmiştir. Bu programın en önemli çalışmalarından biri de Merkezi Hekim Randevu Sistemi”dir.

MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir.

Türkiye”de uygulanmakta olan (MHRS), AB”nin kabul ettiği 20 temel kamu hizmetlerinden biridir.

MHRS; kamu hastanelerinde ve bağlı sağlık kurumlarında dağınık halde uygulanan randevu sistemlerini merkezileştirmiştir. Aynı zamanda kamu hastanelerinin randevu sistemlerini bir merkezden yöneten dünyadaki ilk ve tek sistem olma iddiasını taşımaktadır.

MHRS; Alo 182 Çağrı merkezi üzerinden, internetten, mobil uygulamalardan hastanelerimizden ve aile hekimlerimizden vatandaşlara %99,6 erişilebilirlik seviyesinde hizmet verebilmektedir.

MHRS; randevu sisteminden toplanan verileri ile yeni sağlık politikalarının gelişmesine katkıda bulunmaktadır.
Merkezi Hekim Randevu Sistemi, çalışanlarıyla birlikte teknolojik imkanları etkin bir kamu hizmetine dönüştürerek vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı ve hizmet sunumuna katkıda bulunmayı ilke edinmiştir. T.C Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelere evrensel kalitede randevu hizmeti sunarak vatandaş memnuniyetini amaçlar.
Merkezi Hekim Randevu Sistemi, ülkesi, sağlık kuruluşları, sağlık çalışanları, vatandaşları ve çözüm ortakları nezdinde güvenilir, devamlı ve saygın bir kamu hizmeti olmayı hedefler. Öneri, talep, görüş ve şikayetler anlık olarak değerlendirilir. Gelişen sağlık bilgi teknolojileri ve çözüm odaklı yaklaşımıyla örnek kamu hizmeti olma vizyonunu ileriye taşımak için çalışır.
MRHS TARİHİ
T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlıkta Dönüşüm kapsamında 2010 yılında Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) hayata geçirildi. Yine aynı yıl randevu kanallarından ilki olan ALO182 çağrı merkezi Erzurum ve Kayseri de faaliyete başladı.
2011 yılında, MHRS Web Portal da hizmete dahil edilerek internetten randevu alma süreci de başladı.
2012 yılında, MHRS İstanbul ilinin de dahil edilmesiyle birlikte tüm Türkiye kapsamında hizmet vermeye başladı.
2013 yılında, sağlık bilişim teknolojileriyle donatılan MHRS, mobil uygulamasıyla da hizmet verme ağını genişletti. Aynı yıl, Aile Sağlığı Merkezleri de MHRS kapsamına eklendi.
2014 yılında, kamu hizmeti olan e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi ile MHRS entegrasyonu sağlandı.
2015 yılından itibaren online randevu alan veya iptal eden vatandaşlarımıza randevu durum bilgileri e-posta ile hatırlatılmaya başlandı. Aynı yıl; yüksek riskli gebeler, 65 yaş üstü hastalar ve engelli vatandaşların randevu alırken öncelik kazanması sağlandı.
2015 yılında, SMS ve sesli yanıt sistemi ile randevu hatırlatma pilot uygulamasına başlandı.
2016 yılında, e-Devlet uygulaması üzerinden de MHRS”ye erişim sağlandı.
2016 yılında, Ankara Mevki Asker Hastanesi ile Ankara Etimesgut Asker Hastanesinde başlatılan pilot uygulama sonrasında, tüm askeri hastanelerin sivilleşmesiyle birlikte hastanelerin tamamı MHRS”ye dahil edilerek Türkiye genelinde hizmete sunuldu.
2016 yılında, MHRS”de kişisel verilerin korunmasını sağlamak ve sisteme erişimi kolaylaştırmak için PIN kodu uygulaması devreye alındı. e-Devlet kullanıcısı ile sisteme giriş yapıp PIN kodu oluşturan vatandaşlarımızın MHRS işlemleri PIN koduna bağlı olarak yapılmaya başlandı.

ALO 182 ÜCRETLİ Mİ?
ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ücretlendirmede ana kuralları ve üst sınırı belirlemektedir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından ALO 182’yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. BTK’ya göre Türkiye’de sabit hatları aramak dakikası en fazla 46,25 kuruştur. Türk-Telekom dakikası 7-15 kr. arası ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler değişebilmektedir.

GSM firmaları da BTK’nın belirlediği bu üst sınırı geçemez. Ayrıca vatandaşlarımız sözleşme veya paketlerinde geçerli olan bedava dakikalarını da kullanabilmektedirler. Cep veya Sabit telefon şirketinizle iletişime geçerek ücretlendirme hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı’nın bu hat üzerinden gelir elde etmesi ya da vatandaşların telefon hattına ilave bir ücretin faturalandırılması söz konusu değildir. İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.

İlginizi Çekebilir

Dr. İsmail Bozkurt öldü

Amerikan hastanesi Başhekimi kalp krizinden öldü. Aşılardan sonra özellikle doktorların kalp krizinden ölmesi dikkat çekiyor. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting