Ana Sayfa / Kadınca / Sanem Oktar neci, nereli ve kim?

Sanem Oktar neci, nereli ve kim?

Sanem Oktar aslen nereli, hangi okul mezunu, mesleği ve kimdir bilgileri. DEVA Partisi genel başkan yardımıcısı Sanem Oktar kökeni ne dünyaya bakışı nasıl hedefi ve amacı ne soruları.DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanlığını yürüten Sanem Oktar son dönemde en çok araştırılan isimlerin arasında yer almaktadır. Peki, Sanem Oktar kimdir? Sanem Oktar kaç yaşında, aslen nerelidir?

Sanem Oktar aslen nereli, yaşı kaç, mesleği ne ve kimdir soruları. Sanem Oktar kimdir? sorusu son dönemde birçok vatandaş tarafından merak edilmektedir. Vatandaşlar Sanem Oktar ile ilgili internette “Sanem Oktar kimdir? Sanem Oktar kaç yaşında, aslen nerelidir? Sanem Oktar’nı hayatı ve biyografisi!” konu ve sorularını araştırmaktadır. Sanem Oktar ile ilgili detaylı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Türkiye’nin en kapsamlı haber sitesi, Haberler.com ile haberler devam ediyor.

SANEM OKTAR KİMDİR?
Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığında kurulan Kadın20 (W20) Açılım Grubu Organizasyon Komitesi ve KAGİDER Onur Kurulu üyesidir. 2020 yılında kurulan Demokrasi ve Atılım Partisinin Kurucu üyelerinden biri olan Sanem Oktar, DEVA Partisi’nin Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanlığını yapmaktadır.
HAYATI VE BİYOGRAFİSİ
Sanem Oktar Öğüt, 7 Mayıs 1970 yılında İzmir’de dünyaya gelmiş, Türk seri girişimci, iletişimci, melek yatırımcı ve Demokrasi ve Atılım Partisi’nin kurucu üyelerinden biridir.

İletişim ve CRM danışmanlığı, sosyal medya, dijital pazarlama ve veri tabanına dayalı pazarlama alanında geniş deneyime sahip olan Oktar, şirketlerin marka ve hizmetlerine yönelik pazarlama planları hazırladı ve uyguladı. Özellikle verimliliğe ve karlılığa yönelik projelerde hizmet verdiği firmaların ekipleri ile birlikte çalıştı. İçinde bulunduğu projelerle yurt içi ve yurt dışında birçok ödül aldı.

İzmir Bornova Anadolu Lisesi ve Marmara Üniversitesi İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. İş hayatına 1993 yılında Colgate-Palmolive Türkiye’de başladı. 1997 yılında ilk şirketi olan Tribeca İletişim Danışmanlık Şirketi’ni kurdu. İlerleyen yıllarda Tribal Satış ve Pazarlama Destek Hizmetleri (y. 1999) ve directCom (y. 2000) olmak üzere iletişim alanında 2 tane daha şirket kurdu. Aynı zamanda 2002 yılında Peppers & Rogers Türkiye’nin kurucu ortağı oldu.

2005 yılında kurulan Doğrudan Pazarlama İletişimcilik Derneği’nin (DPİD) 12 kurucu üyelerinden biri oldu ve 2007–2009 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 2011 yılında Limon Sosyal Medya Ajansı’nı kurdu.[2] 2015 yılında dünyanın en büyük reklam ve medya satın alma şirketi olan WPP ile ortaklık yaptı. 2017 yılında Wunderman Thompson şirketi ile birleşen directComm, 2019 da Wunderman Thompson olarak hizmet vermeye başladı. Bu süre içinde yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu.

2015–2019 tarihleri arasında, 2010 dan beri üyesi olduğu Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) başkanlığını yaptı. Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığında kurulan Kadın20 (W20) Açılım Grubu Organizasyon Komitesi ve KAGİDER Onur Kurulu üyesidir. Haberler.com haberini okuyorsunuz. Haber kaldığı yerden devam ediyor.

2020 yılında kurulan Demokrasi ve Atılım Partisinin Kurucu üyelerinden biri olan Sanem Oktar, DEVA Partisi’nin Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanlığını yapmaktadır.

ALİ BABACAN VE KURMAYLARI TÜRK MÜ?

Altılı masanın ortaklarından DEVA Partisi’nin Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, Anayasa’dan ‘Türk’ tanımını kaldırmak istediklerini açıkladı. Bir radyo programına katılan Oktar, Anayasa’nın 66. maddesindeki ‘Türk anne babadan doğma’ ifadelerini ele alarak planladıkları öneriyi açıkladı.

Oktar “Türkiye’de Atatürk milliyetçiliği diye bir tarif var. Siz başka bir tarif mi getiriyorsunuz? Anayasa’dan Türklüğü çıkarıyor musunuz?” sorusu üzerine şöyle konuştu:

“Doğru. Kabul edeceğimiz vatandaşlık anlayışında herhangi bir etnik, dini ya da kültürel kimliğe atıf yapılmayacaktır. Farklılıklar arasında birini diğerine karşı ayrıcalıklı kılan bir tercihte bulunulmayacaktır. Her vatandaşı eşitlik temelinde kapsayan bir anlayış benimsiyoruz.”

“TÜRK ANNE BABADAN DOĞMA KURALI YERİNE BUNU ÖNERİYORUZ”
Enver Aysever’in “Öyleyse Anayasada artık ‘Türkiye’ye vatandaşlık bağıyla bağlı herkes Türk’tür’ denilmeyecek. Doğru mu anlıyorum?” Sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Evet, denilmeyecek. Anayasanın 66’ncı maddesindeki değişikliği şöyle öneriyoruz; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla ilgili esaslar din, dil, etnik köken, mezhep ve benzeri farklılıklar gözetilmeksizin kanunla düzenlenir diyoruz. Yani o maddeyi bu şekilde değiştiriyoruz. Biliyorsunuz mevcut maddede ‘Türk anne-babadan doğma’ gibi kurallar var. Biz onun yerine bunu öneriyoruz.”
BABACAN’IN AÇIKLAMALARI TARTIŞMA YARATMIŞTI
Öte yandan DEVA Partisi lideri Ali Babacan geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Herkesin kendini bu ülkenin eşit ve özgür vatandaşı hissetmesi, güçlü bir vatandaşlık anlayışının hakim kılınmasıyla mümkündür. Anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz.”

İlginizi Çekebilir

Ben Bu Cihana Sığmazam ve Aldatmak final yapıyor

Aldatmak dizisi final bölümü, Ben Bu Cihana Sığmazam final bölümü. Final yapacak 2 dizi. atv …

Sınırsız Hosting