Ana Sayfa / Genel / Sarımsak çürümemesi için nasıl saklanmalı

Sarımsak çürümemesi için nasıl saklanmalı

Sarımsak saklama yöntemi, çürümemesi için sarımsa nasıl saklanmalı, korunmalı. mutfakta sarımsak nasıl saklanır. sarımsağın uzun süre kalması için ne yapmalı. Mutfak ile ilgili pratik ve püf noktaları.

Sarımsak saklama koşulları, evde sarımsak nasıl muhafaza edilir. Çürümemesi için sarımsak nasıl korunmalı bilgileri. Sağlık v mutfak gıda bilgileri. Mutfak kültürümüzde geniş bir yere sahip olan sarımsak sahip olduğu keskin tat ile pek çok yemeğin içerisinde tercih edilen bir sebzedir. Bu nedenle bol miktarlarda alınan sarımsağın uzun süre taze kalmasını sağlamak için bu yöntemi deneyebilirsiniz.

SARIMSAK NEREDE SAKLANMALI
Türk mutfak kültüründe yeri önemli besinlerden biri olan sarımsak pek çok tarifin içinde yer alması nedeniyle sıkça tercih edilen bir sebzedir. Sağlıklı yapısı ile hastalıklardan korunmamıza yardımcı olan sarımsağın tüketimi uzmanlar tarafından da sıkça tavsiye edilir.

çürümemesi için sarımsak nasıl korunmalı

Sarısmağın lezzetli ve sağlıklı yapısını korumak için ise nasıl doğru şekilde saklanacağını bilmek gerekiyor. Sarımsak yanlış saklama yöntemi kullanıldığında kısa süre içerisinde bozulmaya ve çürümeye başlıyor. Sarımsağın aylarca taze ve sağlıklı kalmasını sağlamak için bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz. İşte sarımsağı sağlıklı ve taze şekilde saklamanın püf noktası:
Sarımsak saklarken dikkat edilmesi gereken birden fazla püf nokta bulunmaktadır. Bu püf noktaları öğrenerek sarımsakları sağlıklı şekilde saklayabilirsiniz.

Sarımsak saklarken bilmeniz gereken püf noktalardan biri sarımsağın nemden hoşlanmamasıdır. Sarımsak nemli ortamlarda daha hızlı bozulacağından serin ve kuru bir alan tercih etmek en doğrusu olacaktır. Sarımsağın bütün halde saklanması yerine dişlere ayrılarak saklanması da bozula sürecinin uzamasına yardımcı olacaktır.

Ayrıca sarımsağı dilerseniz zeytinyağı içerisinde de saklayabilirsiniz. Zeytinyağında saklanan sarımsak kullanılacağı ana kadar hem taze kalır hem de aromatik bir yağ elde etmenizi sağlar. Bu noktada sarımsakları diş diş ayırıp bir kavanoza almanız ve üzerini tamamen kapatacak şekilde zeytinyağı ekleyerek kapağını hava almayacak şekilde kapatmanız gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

Necmettin Erbakan Akyüz’e soruşturma

Şampiyon olduktan sonra Filistin barağı açtı diye şampiyonluğu elinden alınan Necmettin Erbakan Akyüz’e soruşturma açıldı. …

Sınırsız Hosting