Ana Sayfa / Kadınca / Şarkıcı Tüdanya nereli, yaşı, hastalığı

Şarkıcı Tüdanya nereli, yaşı, hastalığı

Tüdanya aslen nereli, kaç yaşında, ne kanseri ve son durumu. Bir dönemin en popüler isimlerinden olan sanatçı Tüdanya gırtlak kanserine yakalanmasının ardından hem maddi hem de manevi olarak zorlu günler geçiriyor. Ahbap Derneği’nin kurucusu Haluk Levent, Tüdanya’ya yardım etmek için harekete geçti.

Şarkıcı Tüdanya nereli, yaşı, kimdiri. Tüdanya ne kanseri son durumu. Tüdanya şarkıları.

Ahbap Derneği’nin kurucusu Haluk Levent, Tüdanya için sosyal medya hesabından yardım istedi. Tüdanya kimdir, kaç yaşında, nereli? Tüdanya’nın gerçek ismi ne?

Tüdanya 1961 yılında İzmir Bergama’da doğdu. Gerçek adı Hatice Döngü’dür. İlkokul 3. sınıftan sonra eğitimini bıraktı. Küçük yaşta 10 yıl süren bir evlilik yaptı, 2 çocuğu oldu. Boşandıktan sonra şarkıcılığa başladı. Cengiz Özşener’in Pırlanta Pavyon’unda çalışmaya başlayan ve ilk yıllarda Türk Sanat Müziği söyleyen Tüdanya, 1983’te ‘Sıra Sıra Dağlar’ albümünü çıkarttı. 1986’da 3. Albümü olan ‘Seni Sevmeyen Ölsün’ ile başarı yakaladı. İzmir Fuar’da 11 yıl aralıksız çıkan tek şarkıcı oldu. 2020 yılında kalp krizi geçiren ve 2021 yılında gırtlak kanserine yakalanan Tüdanya sesini kaybetmeden önce son konserini 2018 yılında İstanbul Cahide’de verdi.

TÜDANYA’NIN ALBÜMLERİ
(1983) Sıra Sıra Dağlar

(1986) Azap

(1986) Seni Sevmeyen Ölsün

(1987) Sen Bir Ömürsün

(1988) Sen Yaşa

(1989) Adın Sevgilim Olsun

(1991) Dön

(1993) Beklenen Tüdanya

(1994) Söyle Güzel İsmin Ne

(1995) Yüreğimde Depremler (Sen Sefa Geldin)

(1999) Canım Sağolsun

(2002) Allah Kerim (İşte Tüdanya)

İzmir Fuar’da 11 yıl aralıksız çıkan tek şarkıcıdır. Şarkılı filmler döneminde Münir Özkul, Salih Kırmızı ve Murat Soydan ile sinema filmlerinde de oynamıştır. 1995 yılında ‘O Asker’ şarkısı ile Kral TV Video Müzik Ödülleri Arabesk en iyi kadın sanatçı ödülü kategorisinde 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri adayı olmuştur.
Akay, “Bir döneme milyonlarca satan albümleri ve sahne programları ile damga vuran arabesk şarkıcısı Tüdanya, maalesef gırtlak kanseri oldu ve gırtlağı alındı. 5 aydır Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yatan Tüdanya, artık konuşamıyor ve maalesef tek geçim kaynağı olan sesini de kaybetti.”

İlginizi Çekebilir

Ben Bu Cihana Sığmazam ve Aldatmak final yapıyor

Aldatmak dizisi final bölümü, Ben Bu Cihana Sığmazam final bölümü. Final yapacak 2 dizi. atv …

Sınırsız Hosting