Ana Sayfa / Genel / Savcı Sayan seçildi mi?

Savcı Sayan seçildi mi?

Savcı Sayan Meclis’e girebildi mi beli oldu. İzmir’den aday olan AKP’li savcı sayan seçilemedi hem de Ağrı Belediye Başkanlığını kaybetti. Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden istifa edip AK Parti İzmir 1. Bölge 6. Sıra Milletvekili adayı olan Savcı Sayan son oy oranlarına göre seçilemedi. Sandıkların tamamına yakınının açıldığı İzmir’de AK Parti yüzde 31.01 oy alarak 4 milletvekili çıkarınca, Savcı Sayan dışarıda kaldı.

Savcı Sayan milletvekili olamadı. İzmir’de seçim sonuçlarında sürpriz yok AKP’li Savcı Sayan Meclis’e giremedi. Seçimlerde oy sayımı devam ederken, merak edilen isimlerden birisi de AK Partili Savcı Sayan oldu. Ağrı Belediye Başkanlığı’ndan istifa edip İzmir 1. Bölge 6. Sıra’dan aday gösterilen Savcı Sayan’ın milletvekili olma hayalleri suya düştü.

Son açıklanan verilere göre, AK Parti İzmir’de yüzde 24.99 oy alarak Meclis’e 4 vekil gönderebildi. Bu sonuçlarla Savcı Sayan milletvekili seçilemedi.

Belediye başkanlığı görevinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle istifa ettiğini öne süren Savcı Sayan, “Cumhurbaşkanımız bana ‘Meclis’te olmanız gerekiyor’ dedi. Öyle uygun gördüler, ben de kabul ettim.” ifadelerini kullanmıştı.

Savcı Sayan’ın şimdi ise yakın çevresine “Cumhurbaşkanımızın takdiri. Bu partinin bir neferi olarak her daim çalıştım, gayret ettim. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim. Bizim düsturumuzda milletimize hizmet etmenin dışında başka bir gaye yoktur” dediği belirtilmişti.

İlginizi Çekebilir

Yanmış tencere tava temizliği

Mutfakta yanan tencere ve tavalar nasıl temizlenmeli, yanmış tava ve tencere temizliği için gerekli malzemeler. …

Sınırsız Hosting