Ana Sayfa / Genel / Seçmen Listeleri askıda (14 mayıs seçim)

Seçmen Listeleri askıda (14 mayıs seçim)

14 Mayıs seçimi için seçmen listeleri askıya çıkıyor 2 Nisan’a kadar askıda kalacak seçmen listeleri. Seçmen listesi itiraz nereye nasıl yapılır sorusu. 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı Seçimi ve genel seçimine ilişkin seçmen listeleri, yarın askıya çıkacak. Adres değişikliği beyanı tarihini kaçıran depremzede seçmenler, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart-2 Nisan tarihleri arasında da bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Seçmen Listeleri askıya çıkıyor 2 Nisan 2023’e kadar askıda kalacak. Seçmen listesi itiraz süresi 2 nisan dolacak. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri, güncellenmek üzere yarın saat 08.00 itibarıyla ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve itiraz süreci başlayacak.

DEPREMZEDE SEÇMENLER İÇİN SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Depremzede seçmenler, seçimde kendi illerinde veya taşınmak zorunda kaldıkları illerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliği beyanlarını, 17 Mart saat 23.59’a kadar nüfus müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden yapmıştı. Bu tarihi kaçıranlar, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart-2 Nisan tarihleri arasında da bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri 2 Nisan’da askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek.

Ayrıca yarın yurt dışı seçmen kütüğünün, Türkiye saati ile 08.00’de www.ysk.gov.tr adresinden ilan edilmesiyle de itiraz sürecine geçilecek. YSK’nın internet sitesinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasına da başlanacak.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Sınırsız Hosting