Ana Sayfa / Kadınca / Şef Rafet İnce nereli, kitapları

Şef Rafet İnce nereli, kitapları

Kedi köpek beslenmesi ile ilgili en iyi kitaplar ve yazar şef Rafet İnce hakkında merak edilenler. Patili dostlarımız için yemek tarifleri ve Rafet İnce patili dostlar kitapları bilgileri. NTV ekranlarında yayınlanan Bambaşka Sohbetler programına Şef Rafet İnce konuk oldu. Aşçı ve şef arasındaki farkları anlatan İnce, “Şef aslında mutfağı yöneten kişidir her bölüme yön veren kişidir” dedi.

Rafet İnce neci, nereli, kim ve kitapları. kedi köpek için yemek tarifleri ve kedi köpeklere ne yedirmemeli bilgileri. Ceyda Düvenci’nin sunumuyla NTV ekranlarında izleyiciyle buluşan “Bambaşka Sohbetler” programının konuğu Şef Rafet İnce oldu. Rafet İnce şef olmaya karar verme sürecini şu sözlerle anlattı:

“Tekirdağ Anadolu Turizm Otelcilik Lisesi mezunuyum. Eğitimimi yurt dışında gördüm sonra Türkiye’ye geldim. 2 yıl İtalya’da kaldım. Yavaş yavaş şef olmaya karar verdim. Yemek yapmayı seviyorum. Ben babaannemin mutfağından geldim, annemin mutfağından geldim gibi değil. Benimki biraz daha farklı, ben sanatçı olmayı isterdim, sesimin güzel olduğuna inanıyorum ya da pilot olmayı çok isterdim. Tabak bir sahnedir, üzerindekiler ise sadece oyuncudur.”

“ŞEF MUTFAĞI YÖNETEN KİŞİDİR”  

Rafet İnce, Ceyda Düvenci’nin “Aşçı ve şef arasındaki fark nedir?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Aşçı ehil eli lezzetli yemek pişiren kişidir. Saray mutfağında bu kişilere pişirici denir. Saray mutfağında aşçı başı dediğimiz kişiler aslında günümüzde şeftir yani gemiye rotayı veren kişidir, orkestra şefi gibidir bir elini kaldırır farklı sesler çıkar diğer elini kaldırır başka sesler çıkar. Şef aslında mutfağı yöneten kişidir her bölüme yön veren kişidir.”

“DERDİM PATİLİ DOSTLARIMIZIN SAĞLIKLI BESLENMESİ”

Ceyda Düvenci’nin “Pet Gastronomi dünyada bir ilk mi?” sorusuna Rafet İnce “Dünyada bir ilk. Üç kitaptan sonra dedim ki dünyada olmayan bir kitabı yazmam lazım. Herkes yemek kitabı yazıyor. Otellerde ve restoranlarda çöpe çok yemek gidiyor, bu çöpe atılan yemeklerden sokaktaki hayvanlar aç kalmasın biz yemek yapalım dedim. Kendim yemediğim hiçbir şeyi patili dostuma yedirmem. Ben yiyebilirim sende yiyebilirsin, sen yiyebilirsen çocuğun da yiyebilir. 2022 yılında Petsev kitabı yine ödüle aday gösterdi, dünyadaki en iyi sürdürülebilirlik kitabı inanılmaz bir şey bu. 2023 dünyanın en iyi çıkış yapan kitabı çünkü dünyada böyle bir kitap yok. Biz yedi dilde çıkarttık. İnsan ve hayvan metabolizması arasında çok büyük fark yok. Amerika’da köpeklerin ortalama yaşam süresi 18 yıl, Türkiye’de ise 9 yıl. Sadece tek derdim patili dostlarımızın sağlıklı beslenmesi. İkinci projem İstanbul’da ve Ankara’da olmak üzere hayvan mezarlığı yok.” yanıtını verdi.

RAFET İNCE NECİ KİM YAŞI NERELİ

Rafet İnce
1981 Konya-Ereğli doğumlu olan Şef Rafet İnce, mesleğe Tekirdağ Anadolu Turizm Meslek Lisesi’nde başladı. Devlet tarafından aldığı bursla, “Le Cordon Blue College of Culinary Arts”ta ve “Toscan-Cascina”da F&B eğitimi görüp staj yaptı. Şu anda Avrupa’nın en iyi iş oteli seçilen Anadolu yakasının incisi Wyndham Grand Kalamış Hotel’in executive chef’i olarak görev yapmaktadır.
Uluslararası aşçılık yarışmalarında ülkemize sayısız madalya kazandıran Rafet Şef, 2008 “IKA – Dünya Aşçılar Olimpiyatı”nda Türkiye’ye ilk defa 3 olimpiyat madalyası kazandıran tek Türk şeftir. “Türkiye Aşçılar Federasyonu” ilk resmi “Aşçılar Milli Takımı”nın da kurucusu olan şefimiz, ulusal ve uluslararası kurumsal firmalara danışmanlık hizmeti vermektedir. Turizm-otelcilik liseleri ve gastronomi eğitimi veren üniversitelerdeki seminer, konferans ve panellere hoca ve konuşmacı olarak katılmış ve ülke çapında ses getiren sosyal sorumluluk projelerine de öncülük etmiştir.
Çeşitli ulusal TV kanalında yemek programları yapmıştır.
“Chaîne des Rôtisseurs” üyesi olan Rafet Şef, Londra’da yayımlanan BBC Good Food dergisinin 2008 yılından beri şef editörlüğü yapmakta olup, “Wacs – Dünya Aşçılar Konfederasyonu”nun da uluslararası jürilik belgesine sahiptir. Dünya gastronomi literatüründeki ilk kişisel gelişim ve gastronomi kariyer kitabı olan “CHEF“ kitabının yazarıdır. 2017’de yazarların oskarı olarak değerlendirilen “Gourmand world cookbook awards”da Türkiye adına en iyi yemek yazarı ödülünü almıştır.

İlginizi Çekebilir

Şarkıcı Kalben uyuşturucu kullanıyor

Şarkıcı Kalben aslen nereli, Şarkıcı Kalben asıl adı soyadı ne yaşı kaç? Uyuşturucu kullanan şarkıcı …

Sınırsız Hosting