Ana Sayfa / Gündem / Selim İleri nereli, neci ve kim?

Selim İleri nereli, neci ve kim?

Selim İleri aslen nereli, kaç doğumlu kimdir ve eserleri. Edebiyatçı Selim İleri eğitimi, kitapları ve yaşamı merak ediliyor. Edebiyat dünyasının beğeni ile okunan yazarlarından olan usta isim Selim İleri, beyninde oluşan damar tıkanıklığı sebebi ile hastaneye kaldırıldı. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Selim İleri’nin şu an için hayati bir tehlikesi olmadığı biliniyor. Hastanede tedavisine devam edilen İleri’nin sevenleri güzel haberi bekliyor.

Edebiyatçı Selim İleri aslen nereli, kaç doğumlu, eğitimi, kitapları ve yaşamı hakkında tüm bilgileri. Selim ileri kimdir sorusunun yanıtı.

SELİM İLERİ KİMDİR?

1949 İstanbul doğumlu İleri, aralarında ‘Dostlukların Son Günü‘, ‘Uzak Hep Uzak ve ‘Yaşarken ve Ölürken’in de aralarında olduğu birçok roman, deneme, anı ve senaryosuyla Türk edebiyatının önemli yazarları arasında yer alıyor. İleri, son olarak geçen yıl Ahmet Hamdi Tanpınar’ı roman kahramanı yaptığı ‘Yaşadınız Öldünüz Bir Anlamı Olmalı Bunun’u yayımladı. Usta yazar, 2012’de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü.
elim İleri eserlerinden birkaçı;

Her Gece Bodrum
Yaşarken ve Ölürken
Ölünceye Kadar Seninim
Kırık Deniz Kabukları
Gramafon Hala Çalıyor
Bu Yaz, Ayrılığın İlk Yazı Olacak
Yarın Yapayalnız
İstanbul Lâle İle Sümbül
Hepsi Alev
Daha Dün
Bu Yalan Tango
Mel’un – Bir Us Yarılması
Sona Ermek

Değerli Okurlarımız Selim İleri neci., kim ve nereli bilgisini sizlerle paylaştık. Selim ileri ile ilgili daha fazla bilgi için, “Selim İleri eşi kimdir, Selim İleri kiminle evli, Selim ileri ekşi, Selim İleri ailesi, Selim İleri öyküleri, Cumartesi Yalnızlığı, Selim İleri Kimdir, Selim İleri ROMANCILIĞI” terimlerini google da aratabilir ve daha fazla bilgi elde edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Mustafa Sandal’ın 1 Mayıs paylaşımı

Mustafa Sandal, 1 Mayıs saraçhane fotosu üzerinden çağrı yaptı. Mustafa Sandal’ın 1 Mayıs paylaşımı etkileşim …

Sınırsız Hosting