Ana Sayfa / Manşet / Sergen Yalçın’dan gol itirafı

Sergen Yalçın’dan gol itirafı

Beşiktaş-Sivasspor maçında dışarıdan çevrilen top gol oldu Sergen Yalçın önemli değil diyerek karizmasına yakışmayan açıklamada bulundu. Beşiktaş’ta karar gece. Süper Lig’te Sivasspor ile karşılaşan Beşiktaş, 3 puanı 3 golle aldı. Beşiktaş’ın ilk golünde topun çizgiden çıkması ile ilgili konuşan Sergen Yalçın “Çıkmış da olabilir. Ben de çıktı diye gördüm ama çok önemli değil.” dedi.

Beşiktaş-Sivasspor maçında dışarıdan gelen top gol  oldu. Süper Lig’te Sivasspor ile karşılaşan Beşiktaş, 3 puanı 3 golle aldı. Beşiktaş’ın ilk golünde topun çizgiden çıkması ile ilgili konuşan Sergen Yalçın “Çıkmış da olabilir. Ben de çıktı diye gördüm ama çok önemli değil.” dedi.

Sergen Yalçın’ın konuyla ilgili sözleri şöyle:

“Top çıkmış olabilir, çıkmamış da olabilir. Ben de çıktı diye gördüm ama çok önemli değil. Bu sadece bir taç. 90 dakikayı taca bağlayamazsın.”

Sergen Yalçın’ın bu sözleri sosyal medyada gündem olurken, geçtiğimiz haftalarda yaptığı “VAR” açıklamaları da yeniden tartışma konusu oldu. Geçtiğimiz hafta Ankaragücü’nü 1 golle geçen Beşiktaş maçından sonra Sergen Yalçın “VAR neden VAR” diyerek isyan etmişti.

YALÇIN’IN ANKARAGÜCÜ MAÇI SONRASI YAPTIĞI AÇIKLAMA ŞÖYLE

“Larin’in attığı golde, daha kafayı vurmadan düdük çaldı. Pozisyon faul mü, değil mi bilmiyorum. Görmem lazım. Bana hakem erken düdük çaldı gibi geldi. Düdük çalınca VAR’a da gidemiyor. Golü ver, ondan sonra faulse VAR versin faul.

Larin’in pozisyonu çok faul değil hocam ya. Ankaragücülü oyuncu kısa boylu. Alakası yok. VAR’a gitse gol olurdu. Halis Hoca niye düdük çalıyor, anlamadım. VAR niye var, bunun için var.

VAR’dan faul derlerse gider bakar, iptal edersin. Çok kolay düdük. VAR’dan seyret, yine ver. Niye düdük çalıyorsun, VAR var. Gel seyret derlerse gider seyredersin. Anlam veremedim.

Benim tepkim VAR ile ilgili. VAR bunun için var. Bekle orayı. VAR’dan sezon başından beri lehimize pozisyon yok. Sitemimi belirtiyorum, TFF bana sportmenliğe aykırı hareketten ceza veriyor. Var mı sportmenliğe aykırı bir söz? Türk futbolunun içinde olduğu durumu anlattım, sonra neler oldu. Yeter mi?”

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR MAÇININ GENİŞ ÖZETİ

Süper Lig’in 15. haftasında son haftaların iki formda ekibi Beşiktaş ve Sivasspor karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 3-0 kazanırken, goller Güven Yalçın, Larin ve Oğuzhan’dan geldi. Sivasspor’da Hakan Arslan, devre arasında iki sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

İlk yarısı oldukça heyecanlı, ikinci yarısı ise aynı derecede sönük geçen maçta Beşiktaş, üç puana ilk yarıda ve ikinci yarıda bulduğu birer golle ulaştı. İkinci yarıda 10 kişi oynayan Sivasspor’a karşı tempoyu düşüren ve farkı arttırmak yerine, avantajını korumayı tercih eden siyah-beyazlılar, maçın son bölümünde bir gol daha bularak üç puanı hanesine yazdırdı. Böylece galibiyet serisini üç maça çıkaran Beşiktaş, zirveye bir adım daha yaklaşırken, Sivasspor’un  dört maçlık yenilmezlik serisi son buldu.

Beşiktaş, oynadığı son 10 lig maçında ise 8 galibiyet çıkarmayı başararak, zirveye tırmanışını sürdürdü. Sivasspor’da Hakan Arslan kariyerindeki ilk kırmızı kartını görmüş, Beşiktaş’ta ise Oğuzhan bu sezon ilk golünü kaydetmiş oldu. Güven’de bu sezon ilk kez bir lig maçında ağları havalandırdı.

MAÇ HIZLI BAŞLADI

Ligde oynadıkları son iki maçı kazanarak tırmanışa geçen Beşiktaş ve Sivasspor’un mücadelesi, pozisyon açısından zengin başladı. Beşiktaş en başarılı olduğu geçiş oyunlarından örnekler sergilerken, Sivasspor da set hücumlarında fırsatlar yakaladı. Pozisyon açısında zengin olması beklenen maçta, ilk 35 dakikanın ardından tempo bir anda düştü. İkinci yarıda ise daha az pozisyon olmasına rağmen, ilk yarıdan daha fazla gol atılan karşılaşma, ev sahibi ekibin net galibiyetiyle sonuçlandı.

İki takımın da karşılıklı atakları ile geçilen ilk dakikalarda golü bulan ekip Beşiktaş oldu. Ghezzal’ın muhteşem ortasına bomboş durumda kafa vuran Güven Yalçın, ağları havalandırarak takımını öne geçirdi. Ghezzal’ın ortasından önce topun taç çizgisini geçtiğini savunan Sivasspor, itiraz etse de, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrası gol geçerli sayıldı.

Bu golden sonra risk almaya başlayan Sivasspor ile hızlı ataklara başarılı bir şekilde çıkabilen Beşiktaş arasındaki maçta tempo arttı. Peş peşe gelişen ataklarda iki takım da gole yaklaşırken, Sivasspor’da Yatabare’nin kafa vuruşunda top direkten döndü. Mensah’ın ceza sahası içinde yakın mesafeden yaptığı vuruş ise kaleyi bulmadı. Bu iki net fırsatın kaçması sonrasında ilk yarı berabere sonuçlandı.

DEVRE ARASI KIRMIZI KART

Devre arasında Hakan Arslan’ın kırmızı kart görmesi nedeniyle ikinci yarıya 10 kişi başlayan Sivasspor, rakibine ciddi bir pozisyon vermezken, pozisyon yakalamakta da sıkıntı çekti. Beşiktaş’ın tempoyu düşürmesine karşılık veremeyen konuk ekip, skoru değiştirme şansı bulamadı. Beşiktaş ise 10 kişi kalan rakibi karşısında düşük tempoda bir 45 dakika geçirdi. Gelişen hızlı atakta Larin’in sprintiyle ceza sahasına girip attığı gol sonrası rahatlayan ev sahibi ekip, uzatmada Oğuzhan ile farkı üçe çıkararak galibiyetini perçinledi.

İKİNCİ YARI UYUTTU

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ikinci yarı seyircileri uyutacak kadar temposuz ve heyecansız geçti. Gol olan iki atak dışında pozisyonun yaşanmadığı ikinci 45 dakikada Beşiktaş, maçın son bölümünde iyice oyundan düşen rakibi karşısında farkı arttırmayı başardı. Siyah-beyazlılar, bu bölümde girdiği iki fırsatı da gole çevirmeyi başardı. Maçı 3-0 kazanan siyah-beyazlılar, lider Galatasaray ile puan farkını bire indirdi. Sivasspor ise bu sezon ligde ilk kez bir deplasman maçından mağlup ayrıldı.

Bu galibiyete Beşiktaş puanını 28 yaparken, Sivasspor 17 puanda kaldı.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Arda Kardeşler, Ali Saygın Ögel, Hakan Yemişken

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Wellinton, Vida (Montero dk. 67), Rıdvan, Necip (Dorukhan dk. 83), Ghezzal, Atiba, Mensah (Oğuzhan dk. 79), N’Koudou, Güven (Larin dk. 67)

Yedekler: Utku, Hasic, Nsakala, Atakan Üner, Kartal Kayra, Serdar

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Sivasspor: Samassa, Goiano, Appindangoye, Caner, Uğur, Robin (Claudemir dk. 73), Erdoğan (Yasin dk. 63), Hakan, Fajr (Kone dk. 76), Gradel (Cofie dk. 76), Yatabare (Kayode dk. 63)

Yedekler: Muammer, Ali Şaşal, Felix, Ninga, Ziya

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Goller: Güven (dk. 18), Larin (dk. 84), Oğuzhan (90+2) (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Hakan Arslan (Devre arası) (Sivasspor)

Sarı kartlar: N’koudou (Beşiktaş), Isaac Cofie (Sivasspor)

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

Beşiktaş 3-0 Sivasspor

  • 3′ Yatabare’nin sağdan ortaladığı topu Rosier yaptığı dokunuşla havalandırdı. Hakan Arslan’ın havalanan topa yaptığı kafa vuruşunda Gradel topun sahibi oldu. Gradel’in sert şutunda kaleci Ersin meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi.
  • 17′ Ceza sahasında gönderilen uzun topla buluşan Atiba’nın çaprazdan şutunu Samassa kornere çeldi.
  • GOL! 18′ Sağ taraftan Ghezzal’ın ortasında kale önünde Güven’in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0
  • 26′ Çaprazdan ceza sahasına giren Gradel’in vuruşu auta gitti.
  • 33′ Sağ taraftan Erdoğan’ın yaptığı ortada ön direkte Yatabare’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak uzak direğe çarparak oyun alanına döndü. Kaleci Ersin ikinci hamlede topun sahibi oldu.
  • 34′ Sol taraftan N’koudou’nun içeri sokularak yerden içeri çevirdiği topa kale önünde Mensah’ın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
  • KIRMIZI KART! Maçta ilk yarı düdüğünden sonra Hakan Arslan cep telefonu hakemin yüzüne tutarak maçtaki bir pozisyona itiraz edince hakem Arda Kardeşler oyuncuyu ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı etti.
  • 78′ Savunmadan atılan uzun pasta Yasin topa hareketlendi. Kalesini terk eden Ersin’in müdahalesinde meşin yuvarlak tekrar bu futbolcunun önünde kaldı. Geriden gelen Welinton son anda araya girerek topu kornere gönderdi.
  • GOL! 84′ Beşiktaş savunmasının çıkardığı top Dorukhan’da kaldı. Bu futbolcunun akıl dolu pasında savunmanın arkasına sarkan Larin ceza sahasına girer girmez yerden vurdu ve farkı 2’ye çıkardı. 2-0
  • GOL! 90+2′ Beşiktaş hızlı çıktı. Atiba’nın pasında topla buluşan N’Koudou, müsait pozisyondaki Oğuzhan’ı gördü. Bu futbolcunun ceza sahası önünde yerden düzgün vuruşunda top filelere gitti. 3-0

İlginizi Çekebilir

Bolu Tüneli 50 gün kapanıyor

Bolu Dağı tünelinin İstanbul istikametine olan bölümü 50 gün süreyle kapatılıyor. Bolu Dağı tüneli uzatma …

Sınırsız Hosting