Ana Sayfa / Kadınca / Sevil Shhaideh aslen nereli, neci ve kim?
ROMANYA TÜRK MÜSLÜMAN KADIN BAŞBAKAN

Sevil Shhaideh aslen nereli, neci ve kim?

Romanya’nın ilk Türk ve Müslüman başbakan kadını Sevil Shhaideh aslen nereli, neci ve kim diye Google’da en çok aranan isimlerden biri oldu. Müslüman bir Türk kadını Avrupa’da ilk kez başbakanlık koltuğuna oturuyor. dünya Romanya’da Türk ve Müslüman kadını başbakanı konuşmaya devam ediyor. 

Dünya Romanya’daki Türk ve Müslüman Kadın Başbakan Sevil Shhaideh’i tartışıyor. peki kim bu Sevil Shhaideh aslen nereli, kaç yaşında ve ğgerçek mesleği ne hiç merak ettiniz mi? Romanya’da yapılan genel seçimin galibi Liviu Dragnea, daha önce bakanlık da yapan Tatar Türkü Sevil Shhaideh’i başbakan adayı olarak açıkladı.
Romanya’da 11 Aralık genel seçimlerinden zaferle çıkan Sosyal Demokrat Parti (PSD) Başbakan adayını Cumhurbaşkanı’na sundu.

TATAR TÜRKÜ MÜSLÜMAN BAŞBAKAN KADIN HEYECANI

Türk dünyası gözünü Romanya’ya çevirdi. Bakalım medeni Avrupa Türk ve Müslüman bir kadının başbakanlığını kabul edecek mi? Sosyal Demokrat Parti lideri Dragnea, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile bir araya geldi. Dragnea, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Iohannis’e başbakanlık için Sevil Shhaideh’i önerdiklerini söyledi.

Sevil Shhaided, 2012 yılında devlet sekreterliği görevinde bulunmuş, 2015 yılında Victor Ponta hükümetinde kalkınma bakanlığı yapmıştı.

ROMANYA VE AVRUPA’DA BİR iLK OLACAK

Romanya basınında Dragnea’nın önerisi son dakika olarak duyurulurken, Sevil Shhaideh’in başbakan olması durumunda Romanya’da ilk kez hem bayan hem Müslüman hem de Tatar Türkü’nün başbakan olacağı yorumları yapıldı.

İlginizi Çekebilir

Berkcan Güven dolandırıldı

Fenomen Berkcan Güven, Alizade tarafından dolandırılmış. Sosyal medya fenomeni Berkcan Güven katıldığı bir programda beraber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting