Ana Sayfa / Gündem / Sinan Ateş cinayeti son durum ne?

Sinan Ateş cinayeti son durum ne?

Sinan Ateş cinayeti kimler gözaltında, AKP ne diyor, Bahçeli neden suskun. MHP İstanbul olayı ne kimin adı geçiyor. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi soruşturmasına ilişkin yeni detaylar geliyor. Cinayette gözaltı sayısı 5’ye yükselirken MHP, eski Ülkü Ocakları başkanı Ateş’e suikast soruşturmasında ismi geçen Ufuk Köktürk’ü İl Yönetim Kurulu listesinden çıkardı.

Sinan Ateş cinayeti son durum kimler gözaltında oklar kimi işaret ediyor. Son dönemin en önemli suikastı. Gazeteci İsmail Saymaz, Ankara’da motosikletli bir kişinin silahlı saldırısında öldürülen Sinan Ateş’in 12 Eylül’den sonra öldürülen ilk Ülkü Ocaklar Başkanı olduğunu ve saldırının “siyasi suikast olabileceğini” söyledi. Öte yandan Gazeteci Alican Uludağ da olayla ilgili gözaltı sayının 5’e çıktığını ve tetikçilerin İstanbul’dan Ankara’ya geldiklerini belirtti.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Muhalefet suikastın aydınlatılması için sesini yükseltirken, Ateş’in üyesi olduğu Ülkü Ocakları ve MHP’den herhangi bir açıklama gelmemesi ve cenazesine de katılmamaları siyaset gündemine oturdu.

“GÖZALTI SAYISI 5’E ÇIKTI”
Gazeteci Alican Uludağ, soruşturmada edindiği yeni bilgileri Twitter hesabından, “Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada önemli bilgiler ve bağlantılar ortaya çıkmaya başladı. Gözaltı sayısının 5’e çıktığı ifade ediliyor. Cinayet Büro, tetikçilerin İstanbul’dan Ankara’ya geldiklerini belirledi” dedi.

Cinayette Eray Özyağcı ve Doğukan Çep isimlerinin öne çıktığını kaydeden Uludağ, Tetiği çektiği öne sürülen Özyağcı’nın henüz yakalanamadığını, motosikleti kullanan Doğukan Çep’inse gözaltına olduğunu söyledi.

MHP O İSMİ LİSTEDEN ÇIKARDI
Muhalefet liderleri, hem AK Parti hem de MHP’nin konuya ilişkin ‘sessizliğine’ dikkat çekerek, cinayetin aydınlatılmasını istiyor. DW Türkçe’den Alican Uludağ, Twitter hesabından soruşturmaya ilişkin edindiği bilgileri paylaştı.

Uludağ, MHP Yönetim Kurulu üyesi Köktürk’ün de de cinayete ilişkin gözaltına alındığını ve evinde silah bulunduğunu bildirdi.

Bunun üzerinde MHP İstanbul İl Başkanlığı, Köktürk ismini listeden çıkardı.

basliksiz-2.jpg

MHP İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Listesi’nin eski ve yeni hali.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ AKP AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Eski Ülkü Ocakları Sinan Ateş’in öldürülmesi hakkında konuşan Çelik, “Emniyet işinin başındadır, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır. ” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Ankara’da eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin konuşan Çelik, “Emniyet işinin başındadır, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır.” ifadelerini kullandı. Çelik, erken seçim sorusuna ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Bizim irademiz seçimin zamanında yapılması yönünde. Bir değerlendirme yapılıyor. Bu tabii ki bir erken seçim düzeyinde bir tarih değerlendirmesi olmayacak.” dedi.

Çelik’in açıklamaları şöyle;

“SEÇİMİN 18 HAZİRAN’DA YAPILMASI YÖNÜNDE İRADEMİZ VAR”
“Bu seçim takvimiyle ilgili gündem, seçimin 18 Haziran’da yapılması yönünde irademiz var. Çıkabilecek bazı sıkıntılar, vatandaşlarımızın yurt dışında seyahat dönemi olması, çeşitli şekillerde ülkemizde hareketliliğin yaşandığı dönem olması sebebiyle değerlendirme yapılıyor. Bu tabii ki bir erken seçim düzeyinde tarih değerlendirmesi olmayacak.

Bununla ilgili kesin bir karar yoktur, olunca sizinle paylaşacağım. Kişiler çeşitli ortamlarda son aldıkları pozisyona göre geçmişi yeniden yapılandırabiliyorlar. Ben geçmişte şöyle yapmıştım, yeterince destek verilmedi gibisinden”

“EMNİYET İŞİNİN BAŞINDA”
Ömer Çelik, eski Ülkü Ocakları Sinan Ateş’in öldürülmesi hakkında ise şöyle konuştu:

“Ailesine başsağlığı diliyoruz. Yapılan yorumlara itibar edilmemeli. Bu tutum ahlaki değildir. Emniyet güçleri, Türkiye adliyesi bu konunun tüm boyutlarını açığa çıkaracaktır. Emniyet işinin başındadır, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır. “

İlginizi Çekebilir

Temmuz’da emekliye yüzde 13 zam

Emekliler temmuz 2024 enflasyon farkı olarak yüzde 13.6 zam alacak. emekli temmuz zammı belli oldu. …

Sınırsız Hosting