Ana Sayfa / Genel / Şirin Ünal aslen nereli, neci ve kim?

Şirin Ünal aslen nereli, neci ve kim?

Şirin Ünal aslen nereli, kaç doğumlu, eğitimi, mesleği ve kimdiri merak ediliyor. Eski emekli general AK Parti milletvekili Şirin Ünal, bilgileri. AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde çalışan 23 yaşındaki Özbek asıllı Nadira Kadirova dün Ünal’ın tabancasıyla intihar etti. 15 Temmuz günü de adı sıkça anılan Şirin Ünal kimdir, nereli?

AK Parti Milletvekili Şirin Ünal memleketi. yaşı, neci, eğitimi ve kim neden gündem oldu bilgileri. şirin Ünal ne zaman AK Parti milletvekili oldu, ne zaman generallikten emekli oldu bilgileri. Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde 1 yıldır hasta olan eşine bakma için çalışan 23 yaşındaki Özbek Nadira Kadirova milletvekilinin ruhsatlı tabancasıyla yaşamını sonlandırdı. Kadirova’nın olaydan kısa süre önce bir arkadaşına, ”Çok kötü şeyler oluyor. Ben ağabeyimin yüzüne nasıl bakacağım? Ölmek istiyorum.” dediği öğrenildi.

ŞİRİN ÜNAL KİMDİR?
Ünal, 1954 yılında Sinop, Ayancık’ta dünyaya geldi. Hava Harp Okulu, Harp Akademileri Komutanlığı Hava Harp Akademisi ile Silahlı Kuvvetler Akademisini bitirdi.

Jet pilotu, filo komutanı, NATO Karargâh Subayı, 5. Ana Jet Üs Harekât Komutanı; Hava Kuvvetleri Komutanlığı Subay Şube Müdürü olarak görev yapan Şirin Ünal, 2000 yılında tuğgeneralliğe, 2004 yılında ise tümgeneralliğe terfi etti. Plan Harekât Daire Başkanlığı, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanlığı, 1. Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı ve Genelkurmay Komutanlığı Kontrol Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü.
Ünal, 24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Millî Savunma Komisyonu Başkanvekilliği; Plan ve Bütçe Komisyonu, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği yaptı. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Fransızca bilen Ünal, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İlginizi Çekebilir

Çamaşır makinesini bozan hatalar

Çamaşır makinesini en çok zarar veren hatalar ve çamaşır makinesini bozan işlemler. Çamaşır makinesine atmadan …

Sınırsız Hosting