Ana Sayfa / Yaşam / Sivas 31 Mart yerel seçim sonuçları 2019

Sivas 31 Mart yerel seçim sonuçları 2019

31 Mart Yerel seçimleri Sivas’ta kim kazandı belediye başkanı kim oldu sorusu. Sivas yerel seçimler 2019 kazanan adaylar ve ilçelerde kimler belediye başkanı oldu sorusu. Yerel seçimler 31 Mart 2019 sonuçları ve Sivas’ta kazanan aday hangi parti belediye başkanlığını kazandı bilgisi.Sivas belediye başkanı kim oldu? Tüm Türkiye’nin merakla beklediği yerel seçimlere az bir süre var. 31 Mart tarihinde sonuçlanacak olan seçimin kazananı herkes tarafından merak ediliyor. Peki Sivas belediye başkanı kim oldu? İşte detaylar…

Sivas 31 Mart yerel seçim sonuçları. Yerel seçimler 2019 Sivas’ta hangi parti kazandı kim belediye başkanı oldu bilgisi.

ALİ AKYILDIZ KİMDİR?

Ali Akyıldız, 1 Haziran 1964 yılında Sivas Divriği’nde dünyaya geldi.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin Ziraat Mühendisliği Bölümü’nde eğitim gördü.
Tarım Kredi Kooperatifleri Sivas Bölge Birliği bünyesinde 25 yıl görev aldıktan sonra 2013 yılında emekli olmayı seçti.

Memuriyet görevinin dışında uzun süre Futbol Hakem Gözlemciliği ve Voleybol Hakemliği, Profesyonel/Amatör Futbol Hakemliği yaptı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Sivas Şubesi Üyeliği yapıyor. 1999 ve 2004 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Divriği Belediye Başkanı Aday Adayı oldu. 2007 yılında yapılan Genel Seçimlerde CHP’den Sivas Milletvekili Aday Adayı oldu. 25. ve 26. Dönem CHP Sivas Milletvekili 2010 tarihinden itibaren seçimlerde aday olduğu güne kadar Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanlığı yaptı, Sivas Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda görev aldı.
Atatürkçü Düşünce Derneği ve Ziraat Mühendisleri Odası Sivas Şubesi Üyeliği bulunmaktadır.

Ali Akyıldız ,evlidir ve bir çocuğu vardır.

HİLMİ BİLGİN KİMDİR?

Hilmi Bilgin, 1972 yılında Sivas Alacahan’da doğdu. İlk ve ortaokulu Sivas’ta okuyan siyasetçi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 1995 yılında eğitimini tamamladı. Bir süre Sivas SGK İl Müdürlüğünde kamu avukatı olarak çalıştı ve 2003 yılında istifa ederek serbest avukatlık yapmaya devam etti.

Bilgin, eğitimi ve kariyeri boyunca çeşitli sivil toplum örgütleri, vakıf ve derneklerde görev aldı. Sivas Belediye Başkan Adayı, Sivas Barosu Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyeliği ve Sivas Barosu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ak Parti Sivas İl Teşkilatında Seçim İşleri Başkanı ve Teşkilat Başkanı olarak çalışmalar yaptı.
24. Dönem Sivas Milletvekili olarak görev alan Bilgin, bu süre içerisinde Anayasa Komisyonu Üyeliği görevlerini yürüttü. Şuan Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı görevine devam eden siyasetçi, 25. dönemde tekrar Sivas Milletvekili adayı oldu. 2019 Yerel Seçimlerinde de AK Parti’den Sivas Büyükşehir Belediyesi için seçilen isim oldu.

SİVAS HAKKINDA

Anadolu’nun doğusunda bulunan ve Kral Yolunun da geçtiği büyük bir ilimizdir. Sivas doğal güzellkileriyle turistlere unutulmaz tatil olanakları sunmaktadır.

Doğuya doğru yükselen kent alanı; kuzey, doğu ve güneydoğuda dağlık ve sarp bir kesimle son bulmaktadır. Ortalama yükselti 1000 metrenin üzerindedir.

İKLİMİ

Sivas Çevre illere göre kendine has bir iklim karakterine sahiptir.

Sivas’ta aralarında küçük farklar olmakla birlikte ana hatlarıyla karasal iklim görülür. Yazları çok sıcak ve kurak olup, yaz mevsimi oldukça kısadır. Kış ayları ise soğuk, uzun ve kar yağışlıdır.
Sıcaklık: Sivas İç Anadolu Bölgesi’nin en soğuk ilidir. Kış ayları dondurucu soğuk olup, kış ortalama sıcaklığı 0 C civarındadır. En soğuk ay ortalaması -4C olup, zaman zaman -36.4 C ‘ye düştüğü görülmüştür. Yaz aylarında sıcaklık genellikle 19 C üzerindedir. Ancak sıcaklığın 38C’yi aştığı görülür. Buradan da anlaşılabileceği gibi yıllık sıcaklık farkı 74 C gibi büyük bir fark gösterir.

BİTKİ ÖRTÜSÜ VE DOĞAL HAYAT

İklim ve yer şekilleri özellikleri bakımından Sivas doğal bir orman alanı olması gerekirken; yüzyıllar boyunca devam eden ormanların tahribatı yüzünden bugün Sivas çevresinde orman alanları fazla geniş bir yer tutmaktadır. İlin Koyulhisar bölgesi zengin çam ormanı ile kaplıdır. Şerefiye yöresi Koyulhisar çevresi kadar olmamakla birlikte önemli bir orman bölgesidir. Şarkışla-Yıldızeli sınırları içerisinde bulunan Ak Dağlar İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli orman bölgesidir.

Kentin geniş toprakları arasında fazla geniş bir yer bulamayan bu orman alanları dışında Sivas’ın asıl önemli bitki örtüsü (step) bozkırlardır.

İlkbaharda yağışlarla canlanan çoğunlukla boyları 20-25 cm’yi geçmeyen yaz aylarında ise yağış azlığı sebebiyle çoğunlukla kuruyup kaybolan bozkır bitkileri içinde kısa ömürlü olan çiğdem, navruz (kar çiçeği), gelincik, üvez türünden bitkiler yanında kuraklığa dayanıklı kökleri derine kadar inen keven, sığır kuyruğu, çoban döşeği, sütleğen, dağ yoncası, kekik, yavuşan gibi bitkiler bolca bulunur. Fakat yakacak sıkıntısı çekilen kimi bölgelerde bu bitkiler yakacak olarak kullanıldığı için hızla azalmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Veysel Öztürk ailesini öldürüp, intihar etti

Ankara Keçiören’de komiser yardımcısı ailesini öldürüp intihar etti. Türkiye intihar ve cinayet haberleri. Yaşam ucuzladı. …

Sınırsız Hosting