Ana Sayfa / Gündem / Son bedelli askerlik çıkacak mı?
BEDELLİ ASKERLİK

Son bedelli askerlik çıkacak mı?

Yeni bedeli askerlik çıkıyor mu kimleri kapsayacak ve referandum sürecince bedelli askerlik tartışmaları. Türkiye’de yeni çıkacak bedeli askerlikten kimler nasıl yararlanacak bedelli askerlikte yaş sınırı ve bedelli askerlik parası ne kadar olacak diye soruluyor. Hükümetin bedelli askerlik yaklaşımı anayasa referandumu öncesi. 

Her Türk asker doğar kimi Mehmetçik olarak kimi de Mehmet Bey olarak vatani görevini yapar. Kimi asker can, kimi de parayla askerliğini tamamlar. bu kapsamda şimdi yine bedelli askerlik konuşuluyor. herkes yeni bedelli askerliğin kimleri kapsayacağını ve ücretini merak eder oldu.

HÜKÜMET BEDELİ ASKERLİK AÇIKLAMA

Numan Kurtulmuş’un son bedelli askerlik açıklaması umutları kırdı. Kurtulmuş bedelli askerlikle ilgili de “Terörle mücadelenin bu durumda olmasından kaynaklı bedelli askerlik herhangi bir biçimde gündemde değildir. Yakın zamanda da gündemimizde olmayacak” dedi.
Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.Kurtulmuş izleyicilerden gelen “bedelli askerlik çıkacak mı?” sorusuna da “Türkiye’nin şu ortamında bedelli askerlikle ilgili Milli Savunma Bakanlığı’nda da Bakanlar Kurulu’nda da konuşulan bir konu değildir. Yakın dönemde de gündeme gelme ihtimali yoktur” şeklinde cevap verdi.

YENİ BEDELLİ YAŞ VE PARASI
Bedelli askerlikten kimler yararlanabilecek?
Kanun yürürlüğe girdiği tarihte 30 yaşından gün almış olanlar uygulamadan faydalanabilecek. Yaş sınırında ilgili kanunun Resmi Gazete’de yayımlandığı tarih belirleyici olacak.
Bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler 30 bin lira ödeyecekler.
Ödeme nasıl yapılacak?
30 bin liranın yarısı peşin, yarısı 6 taksitle ödenebilecek. İkinci taksiti ödemeyen hakkını kaybedecek.
Kaç gün askerlik yapacaklar?

BEDELLİLER KAÇ GÜN VE NEREDE ASKERLİK YAPAR
Bedelli askerlik yapacaklar 21 günlük temel eğitimden muaf olacaklar. Hiç kışlaya gitmeden askerlik görevini yerine getirmiş olacaklar.
Kaç kişiyi kapsıyor?
Uygulama 460 bin kişiyi kapsıyor.
Kaçıncı kez bedelli askerlik çıkıyor?
Bedelli askerlik düzenlemesi dördüncü kez çıkıyor. Daha önce 1987, 1992 ve 1999’da da bedelli askerlik uygulaması yapılmıştı.
Bedelli niye çıkıyor?
İki nedeni var. Birincisi bakaya kalanların sayısındaki artış. İkincisi sosyal hizmetler ve destekleri gerçekleştirmek.
Bedellinin parası nereye gidecek?
Bedelli askerlik uygulamasından elde edilecek gelir şehit yakınlarına, gazilere, özürlülere, muhtaç erbaş ve er aileleri ile TSK’ya, Jandarma Genel Komutanlığı’na, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na, emniyet hizmetleri sınıfına mensup vazife malullerine yönelik sosyal hizmet ve faaliyetlerinin finansmanına aktarılacak.
Vicdani ret de olacak mı?
Hükümetin vicdani retle ilgili bir çalışması yok.
Tasarının son durumu ne?
Bedelli askerlikle ilgili kanun tasarısı bugün itibariyle TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

.

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting