Ana Sayfa / Ekonomi / Son Dakika: Elektrik dağıtım şirketlerinin elektriği yüksek karla sattığı iddialarına EPDK’dan cevap: Astronomik düzeyde kar söz konusu değil

Son Dakika: Elektrik dağıtım şirketlerinin elektriği yüksek karla sattığı iddialarına EPDK’dan cevap: Astronomik düzeyde kar söz konusu değil

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu, son günlerde gündemde olan elektrikte dağıtım şirketlerinin kâr marjlarıyla ilgili açıklama yaparak, “Tüketicilere elektriği dağıtım şirketi değil tedarik şirketleri satar. Tarifeyi de EPDK belirler” ifadelerini kullandı. Sosyal medyadaki tartışmalara yönelik ise “İddia edildiği gibi 32 kuruşa elektrik satın alınarak astronomik düzeyde kar elde edilmesi kesinlikle söz konusu olamaz” denildi.

Yeni gelen tarifeli fatura sistemiyle alakalı olarak son zamanlardaki dağıtım şirketlerinin bu süreçteki kazancı tartışmalara neden olmuştu. Konuyla ilgili EPDK’dan açıklama geldi. İddialarla ilgili EPDK’dan yapılan açıklamada “Son günlerde özellikle sosyal medyada kurumumuz tarafından belirlenen elektrik tarifeleri, dağıtım şirketlerinin bu süreçteki kazancı ve bu kazancın tüketicilerin elektrik faturasına etkisine yönelik gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmayan haber ve yorumlara rastlanmaktadır” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“DAĞITIM ŞİRKETİ ELEKTRİK SATIŞI YAPMAZ”

“Öncelikle dağıtım şirketi ve görevli tedarik şirketi iki farklı tüzel kişiliktir. Dağıtım şirketi elektrik satışı yapmaz… “kargo işi” yani taşımacılık ile görevlidir.

Dağıtım Şirketleri; dağıtım şebekesini işletmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak, arıza bakım ve onarım yapmak, bağlantı taleplerini karşılamak, gerekli şebeke yatırımlarını gerçekleştirmek ve tüm sistem kullanıcılarına ayrım gözetmeyen elektrik dağıtım ve bağlantı hizmetleri sunmakla görevlidir. Dolayısıyla dağıtım şirketi elektrik satışı yapmamaktadır. Dağıtım şirketi kargo işi yani taşımacılık ile görevlidir. Şebekenin işletilmesinden sorumlu şirkettir. Bu şirketler 21 adet olup özelleştirme ile verilen şirket isimleri ile devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

FED yeni faiz kararı

FED son faiz kararı açıklandı. FED faizi sabit tuttu. FED kararı sonrası dolar ve para …

Sınırsız Hosting