Ana Sayfa / Gündem / Sözleşmeliye kadro Meclis’te

Sözleşmeliye kadro Meclis’te

Sözleşmelilere kadroz Meclis’e geldi. Sözlemeli personel kadroya alınıyor uygulamadan en az 500 bin kişi yararlanacak. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ‘Sözleşmelilere kadro düzenlemesi teklifini öğleden sonra TBMM’ye sunacağız’ dedi.

Sözleşmeli düzenlemesi Meclis’te. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sözleşmelilere kadro düzenlemesinin Meclis Başkanlığı’na sunulacağını duyurdu.

Düzenlemenin hayata geçmesi halinde kamudaki 500 bine yakın sözleşmeli personel kadroya geçecek.

Son dakika: MECLİS'E GELİYOR! Sözleşmeliye kadro düzenlemesi ne zaman çıkacak ve hangi gün yasalaşacak? 2023 Sözleşmeliye kadro taslağı kimleri, ne şekilde kapsayacak?

SÖZLEŞMELİYE KADRO MECLİS’E GELİYOR!

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Sözleşmelilere kadro düzenlemesi teklifini 12 Ocak öğleden sonra TBMM’ye sunacağız” dedi.

SÖZLEŞMELİYE KADRO DETAYLARI

Sözleşmeli işçilerin kadroya alınması çalışmalarında da sona gelindi. AK Parti’nin hazırladığı yasa teklifinin Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Taslağa göre 400 bini aşkın sözleşmeli personel kadroya geçecek. Kadroya geçenler, 1 yıl aday memur olacak.

Düzenlemeden faydalanmak isteyenlerde 3 yıl çalışma şartı aranacak. Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde çalışanlar kadro hakkından faydalanabilecek.

Düzenlemeyle, 4/B maddesi kapsamındakiler, kamu kurum ve kuruluşlardaki sözleşmeli personel ile belediyelerde çalışan yaklaşık 197 bin kişi kadro hakkı elde edecek. 230 bine yakın sözleşmeli öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlisinin de değişiklikten yararlanması bekleniyor. Çalışma, sözleşmelilerin büyük çoğunluğunu kapsayacak.

Son dakika: MECLİS'E GELİYOR! Sözleşmeliye kadro düzenlemesi ne zaman çıkacak ve hangi gün yasalaşacak? 2023 Sözleşmeliye kadro taslağı kimleri, ne şekilde kapsayacak?

SÖZLEŞMELİYE KADRO ŞARTLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeliye kadro şartlarına ilişkin olarak “Eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak. Kullanılmayan izinleri bir sonraki yıla aktarabilecekler. Ücretsiz izne ayrılma hakları da bulunacak.” dedi.

Son dakika: MECLİS'E GELİYOR! Sözleşmeliye kadro düzenlemesi ne zaman çıkacak ve hangi gün yasalaşacak? 2023 Sözleşmeliye kadro taslağı kimleri, ne şekilde kapsayacak?

“500 BİN SÖZLEŞMELİYE KADRO BEKLENTİLERİNE YANIT VERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kısa süre önce yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelimizin kadro beklentilerine yanıt verdik. Geniş bir alandaki sözleşmeli personelimize kalıcı çözümler üretiyoruz.

500 bin kardeşlerimizle ailelerini etkileyen bu adımın hayırlı olmasını diliyorum. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir anlayışa sahip olarak, milletimize bu anlayışla hizmet ediyoruz.” ifade etti.Son dakika: MECLİS'E GELİYOR! Sözleşmeliye kadro düzenlemesi ne zaman çıkacak ve hangi gün yasalaşacak? 2023 Sözleşmeliye kadro taslağı kimleri, ne şekilde kapsayacak?

KANUN TEKLİFİNİN HAZIRLIKLARINA BAŞLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin 12 maddelik taslak metni AK Parti grubuna gönderdi. TBMM’de, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında, bakanlık bürokratlarının da katılımıyla kanun teklifinin hazırlıklarına başlandı. Taslak metnin bugün yasa teklifi haline getirilip, bu hafta içinde Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Söz konusu yasa teklifine başka düzenlemelerin de ekleneceği ve ‘torba teklif’ olarak Meclis Başkanlığı’na sunulacağı belirtildi.

Öte yandan, AK Parti grup yönetiminden milletvekillerine yapılan duyuruda, ‘Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili kanun teklifi grup başkanlığımızda imzaya açılmıştır. Teklifi imzalamak isteyen milletvekillerimiz grup başkanlığımızda imzalayabilirler’ denildi.

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti yeni lideri kim oldu?

Meral Akşener sonrası İYİ Parti gene başkanı kim oldu. Koray Aydın İYİ Parti yeni gene …

Sınırsız Hosting