Ana Sayfa / Yaşam / Su sayaçlarına don uyarısı

Su sayaçlarına don uyarısı

Türkiye kara kışta ve dondurucu soğuklar bütün yurtta etkili oluyor. Don olayları nedeniyle başta su sayaçları olmak üzere bazı techizatlar da donarak bozulabiliyor. İSKİ de uzun yıllar sonra İstanbul halkına don uyarısı ve su sayacı uyarısı yaptı. 

Su sayaçlarının donmasını önlemek için alınacak önlemler ve yapılması gerekenler araştırılmaya başlandı. İstanbul’da sıcaklığın eksi dereceye düşecek olması İSKİ’yi de harekete geçirdi ve iski uyarı yaptı.İSKİ, etkili olan soğuk hava dalgasından dolayı düşen sıcaklar nedeniyle, gece saatlerinde sayaçların donma tehlikesine karşı korunması gerektiği uyarısında bulundu.İSKİ’den yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle sıcaklığın özellikle gece saatlerinde sıfırın altında seyredebileceğinin tahmin edildiği belirtildi.Sayaçların donma tehlikesine karşı korunması gerektiği belirtilerek, su sayaç ve tesisatlarının, donma tehlikesiyle karşı karşıya kalabildiği ifade edildi.

SU TESİSATLARINDA DONMA TEHLİKESİ

Özellikle su techizatları dışarıda olanların daha dikkatli olması gerekiyor. su sayaçları soğuk havalarda ve sıcaklığın eksi derecelere düştüğü durumlarda donabiliyor. Su tesisatı ve sayaçlarında donmadan kaynaklanabilecek arızaların önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekilerek, açıkta bulunan su borularının soğuk havayla temas etmeyecek şekilde kapatılması ve yalıtım malzemesiyle izole edilmesi önerisinde bulunuldu.

İlginizi Çekebilir

Veysel Öztürk ailesini öldürüp, intihar etti

Ankara Keçiören’de komiser yardımcısı ailesini öldürüp intihar etti. Türkiye intihar ve cinayet haberleri. Yaşam ucuzladı. …

Sınırsız Hosting