Ana Sayfa / Spor / Süper Kupa maçı iptal mi?

Süper Kupa maçı iptal mi?

Suudi Arabistan’daki Süper kupa maçı iptal oldu haberi. Fenerbahçe ve Galatasaray sahaya çıkmıyor, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise takımları tehdit ediyor çıkıp oynayacaksınız Araplar ne istiyorsa yapacaksınız diye iddiaları var. Arabistan’da Fenerbahçe ile Süper Kupa maçına çıkacak Galatasaray futbol takımı, kamp yaptığı otele geri döndü. Sarı kırmızılılar, Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak istiyor ve kabul edilmezse maça çıkmayacaklar. Öte yandan Fenerbahçe takımı da otelden ayrılmadı. Maçın saat 20.45’te başlaması gerekirken, iki takım da otellerinden çıkmadı. Galatasaraylı futbolculara maçın oynanmayacağı tebliğ edildi. 

Süper kupa maçı iptal ileri bir tarihte Türkiye’de oynanacak ya da bu sene oynanmayacak iddiaları.  Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa’nın oynanıp oynanmayacağına yönelik toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantıda bir araya geldi.

GALATASARAY OTELE GERİ DÖNDÜ

Toplantının sona ermesinin ardından stada gidilmesi beklenirken, yeni bir kriz yaşandı. Sarı-kırmızılı kulüp, maç öncesi ısınmaya Atatürk baskılı tişörtlerle çıkacağını bildirdi. Ancak Suudi yetkililerden izin çıkmadı. Dursun Özbek, izin verilmemesi halinde maça çıkmayacaklarını bildirdi.

HENÜZ STADA GİTMEDİLER

Galatasaray ve Fenerbahçe kafileleri, görüşmenin yapıldığı otelden farklı otellerde başkanlarından gelecek son kararı bekliyor. Kafilelere henüz stada gitmek için yola çıkmadı.

MAÇA ÇIKMAYABİLİRLER

Galatasaray, kamp yaptığı otele geri döndü. Sarı kırmızılılar, Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak istiyor ve kabul edilmezse maça çıkmayacaklar. Galatasaraylı futbolculara maçın oynanmayacağı tebliğ edildi.

Öte yandan, Riyad’da bulunan şarkıcı Norm Ender’in “Parla” şarkısı da veto yerken, sadece İstiklal Marşı’nın okunmasına izin verildi. Türkiye Futbol Federasyonu, “Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır” açıklaması yapılsa da, Atatürk posterleri ve pankartlarıyla ilgili konuya değinilmedi.”TİŞÖRTE İZİN VERİLMEZSE MAÇA ÇIKMAYIZ”Yaşanan kaosun ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek toplantı yaptı.

Yapılan görüşmenin ardından, mücadelenin planlandığı gibi 20.45’te başlamasına karar verildiği iddia edildi ve karşılaşmayı yönetecek hakem heyeti maçın oynanacağı stada doğru yola çıktı.

Ancak, Fenerbahçe ve Galatasaray kulübünün yöneticileri, maç öncesi ısınmada Atatürk fotoğrafının yer aldığı tişörtle sahaya çıkılmasına izin verilmemesi halinde, maçı oynamayacakları konusunda rest çekti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in, halen toplantının yapıldığı otelde olduğu belirtildi.

TAKIMLAR OTELDEN ÇIKMADI

Öte yandan, iki takımın stada doğru yola çıkmak üzereyken, kaldıkları otele geri döndükleri öğrenildi. İki takımın kaldığı otel, maçın oynanacağı stada yaklaşık 25-30 dakika mesafede. Saat 20.45’te başlaması planlanan maçın geleceği konusundaki belirsizlik sürüyor.

Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu İrfan Can Kahveci de, saat 19.37 itibarıyla X hesabından Atatürk’lü bir fotoğrafını paylaştı.

SUUDİLERİN İZİN VERDİĞİ KONULAR

Öte yandan, Suudi yetkililerle yapılan görüşmelerin sonucunda, İstiklal Marşı’nın okunması ve şehitler için saygı duruşu yapılmasına izin verildi. Ayrıca, tribünlerde Türk bayraklarının yer alması ve bazı yerli şarkıların çalınması konusunda da engelin olmadığı öğrenildi.

Ancak, iki kulübün Atatürk pankartı ve şehitlerle ilgili tişört talebi, etkinlik akışında önceden yer almadığı için reddedildi.

 

İlginizi Çekebilir

Süper Lig 36. hafta maçları aynı saatte

Süper Lig’deki tüm maçlar aynı gfün aynı saatte oynanacak. 12 Mayıs Süper Lig maçları pazar …

Sınırsız Hosting