Ana Sayfa / Genel / Suriye’de ABD fosfor bombası attı

Suriye’de ABD fosfor bombası attı

Beyaz fosfor bombası ile Suriye’ye saldıran ABD yine onlarca kişinin ölümüne yol açmış olabilir. Suriye’de fosfor bombası atılan yerler ve açıklamalar. Rusya Genelkurmay Başkanlığı, ABD’nin F-15 savaş uçaklarıyla Suriye’nin Deyrizor kentine fosfor bombalı saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Amerika Suriye’de beyaz fosfor bombalı saldırı düzenledi Ruslar duyurdu. Fosfor bombası etkisi nasıl bir bomba ve ne yapıyor soruları. Rus ordusundan yapılan açıklamada, Suriye’nin Deyrizor kenti yakınlarındaki Hajin köyüne ABD’nin F-15 savaş uçakları tarafından kullanılması Cenevre sözleşmesine göre yasak olan fosfor bombasıyla saldırı düzenlendi.

Saldırı sonrası ölü ve yaralılar olup olmadığı henüz bilinmiyor.

RUS YETKİLİ DÜNYAYA DUYURDU

Rusya’nın Suriye’deki Ateşkes İzleme Merkezi Başkanı Korgeneral Vladimir Savçenko, “Deyrizor eyaletinde 8 Eylül günü Amerikan Hava Kuvvetlerine ait iki F-15 uçağıyla Hajin yerleşimine yanıcı fosfor mühimmatları kullanılarak saldırı düzenlendi” diye konuştu.

Saldırı sonucunda büyük yangınların görüldüğüne dikkat çeken Savçenko, “Ölü ve yaralı hakkındaki bilgiler netleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

Korgeneral Savçenko, beyaz fosforun kullanıldığı silahların kullanımının, 1949 Cenevre Sözleşmeleri’ne ilişkin ek protokolle yasaklanmış olduğunu hatırlattı.

FOSFOR BOMBASI NEDİR?

Fosfor dumanının teneffüs edilmesi ciğerlerde ani yaralar oluşmasına ve teneffüs eden kişinin havasızlıktan boğulmasına yol açmaktadır. Hemen sonraki aşamada insan vücudu içten dışa doğru yanmaktadır. Çoğu kez, beyaz fosforla yanan kişinin elbiselerinde fazla iz meydana gelmemekte, yanma reaksiyonu vücut içinden cilde kadar sürmektedir. Beyaz fosfor kullanımı sonrasında çekilen fotoğraflar, kemiklerine kadar yanmış, ancak elbiseleri pürüzsüz kurbanlar bulunduğunu ortaya koymuştur. Yanma reaksiyonu bir kez başladığında durdurulamamaktadır.

CENEVRE SÖZLEŞMESİ NEDİR?

İlginizi Çekebilir

Uçak biletlerine zam

Uçak biletleri zamlandı. THY yurtiçi uçak bilet fiyatları. Yurtdışı en ucuz uçak biletleri. İç hatlar …

Sınırsız Hosting