Ana Sayfa / Ekonomi / Süt yüzde 46 zamlandı
ÇİĞ SÜT ZAMLANDI, SIRADA SÜT ÜRÜNLERİ VAR

Süt yüzde 46 zamlandı

Süt ve süt ürünlerine devasa zam geldi. Çiğ süt yüzde 46’lık zamla rekoru eline geçirdi. peynir, yoğurt ve diğer süt ürünleri de zam için sıraya girdi. Türkiye’de ekonomi giderek daha derin bir kaosa sürükleniyor, siyaset ise seçim derdinde. Döviz kurlarındaki hareketlilik birlikte gıda fiyatlarına gelen zamlara bir yenisi eklendi.

Süt de kendini bozdu yüzde 46’lık zamla ekonominin kitabını yazdı. Çiğ süt zammı herkesi etkileyecek. Süt ve süt ürünlerine yüzde 100’e yakın yeni zamlar yoldu.

2018 yılında başlayan ekonomik kriz, pandemi ile birlikte etkisi arttırırken; geçtiğimiz hafta yaşanan ‘kara salı’nın ardından her geçen gün daha da hissedilir hale geldi.

Özellikle akaryakıta ve gıdaya gelen zamlar, yurttaşların yaşamını zorlaştırırken; zam kervanına yeni bir gıda ürünü eklendi.

BİR ZAM DA SÜTE

Dünya Gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım, çiğ süte zam yüzde 46 oranında zam geldiğini, yoğurt ve peynirinin fiyatlarında da gelen zamla birlikte artış yaşanacağını yazdı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yıldırım, ”Çiğ süt referans fiyatı 4 lira 70 kuruş Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt referans fiyatını 3 lira 20 kuruştan 8 Aralık 2021’den itibaren geçerli 4 lira 70 kuruşa çıkardı Destek litre başına 20 kuruş oldu. Geçerlilik süresi yok, süt yem paritesi 1.1’e düştüğünde tekrar toplanılacak” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Koton kime ait, sahibi

Koton kime ait, Koton hangi ülkenin, Koton ne zaman halka ar olunacak, Koton borsa işlemleri, …

Sınırsız Hosting